Nyheter

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Det har varit en lugn natt i Blekinge, enligt polisen.

Sverige

En kvinna har hittats skottskadad i Järfälla kommun norr om Stockholm. Kvinnan, som är i 20-årsåldern, är skadad i axeln.

– Hon har förts med ambulans till sjukhus, skadeläget är oklart, säger Per Fahlström, presstalesperson hos polisen i region Stockholm.

Larmet kom strax före midnatt, ingen misstänkt gärningsperson är gripen. En förundersökning om försök till mord är inledd. (TT)

En 37-årig man har förts till sjukhus i Västerås efter att ha blivit knivskuren i samband med ett slagsmål i Köping.

Polis och ambulans kallades strax före klockan 23 på onsdagskvällen till platsen där flera personer slogs.

– Vi håller förhör och våra tekniker arbetar på platsen, säger Torsten Hemlin, RLC-befäl vid polisen region Mitt.

Skadeläget för den knivhuggne mannen är oklart, ingen person har gripits.

Händelsen rubriceras som försök till mord. (TT)

Sju personer har gripits efter nattens skottlossning i Bagarmossen i södra Stockholm. Minst tre personer är skadade och förda till sjukhus i ambulans.

– Vi kallades till platsen 23.13 tillsammans med ambulans efter att inringare hade hört skottlossning, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen region Stockholm.

När polisen kom till platsen hittades två personer som blivit skottskadade i benen. Man hittade även en tredje person som blivit misshandlad. De tre är förda till sjukhus med ambulans, skadeläget för dem är oklart.

Enligt polisen var ett flertal personer inblandade och det förekommer uppgifter om att personerna jagat varandra genom området samtidigt som de har skjutit.

– Jag har inte uppgift om hur många personer som varit inblandade men det verkar som att det har varit någon form av bråk, säger Per Fahlström.

En förundersökning om försök till mord är inledd. Eftersom utredningen är i ett tidigt skede kan brottsrubriceringen komma att ändras. (TT)

Världen

En palestinsk tonåring har skjutits till döds av israeliska soldater vid sammandrabbningar i södra Gaza, enligt områdets sjukvårdsmyndighet. Händelsen har inte bekräftats av Israel.

15-åringen ska ha dödats vid den kraftigt bevakade israeliska gränsen öster om staden Rafah.

Han deltog enligt uppgifter i de demonstrationer som inleddes i mars, där minst 184 palestinier och en israelisk soldat hittills har dödats. (TT)

Minst tre människor har omkommit i centrala Filippinerna, där ett monsunregn som varat i flera dagar orsakat ett jordskred i ett jordbrukssamhälle, meddelar landets myndigheter.

– Vi har hittat tre kroppar, De andra fick lindriga skador och har förts till sjukhus, säger Julius Regner, talesperson för civilförsvaret.

Jordskredet inträffade tidigt på morgonen i staden Tina-an, och räddningsarbetet pågår. (TT)

Sport

Landslagsryttaren Anna Freskgårds VM-häst Box Qutie har avlivats.

Fälttävlanshästens tillstånd försämrades drastiskt efter skadan hon drabbades av efter terrängritten i lördags.

– Jag är förkrossad. Hon har varit mitt allt, man får bara en sådan häst en gång i livet, säger Freskgård till Ridsportförbundet.

Veterinärer, hästägare, ryttare och hästskötare tog det svåra beslutat att låta Box Qutie somna in.

– Det såg väldigt bra ut de första dagarna, men sedan kom denna komplikation med omfattande blodproppar i benet. Det är naturligtvis jättetråkigt, men någonstans behöver man dra gränsen för vad man utsätter hästen för. Man fick göra det som var bäst för hästen i det här läget, och det var tyvärr att ta bort henne, säger landslagsveterinären Lisa Lidbeck till förbundet.

Box Qutie gjorde 33 internationella starter från 2013 fram till VM. (TT)