Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Villabrand i Karlskrona. Trafikolycka på E22 vid Bromölla.
Publicerad 15 september 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Sent på fredagskvällen började det brinna i villa på Backabo i Karlskrona. Ingen person ska ha skadats fysiskt.

Annons

Polisen kommer att göra en teknisk undersökning på platsen där det brunnit i två lägenheter.

Det ska ha inledningsvis ha varit personer som befann sig i huset, men de lyckades ta sig ut, enligt polisen.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 23.46 och uppgav att det brann i en takfot. Räddningstjänst och tre ambulanser skickades till platsen. Fotograf på plats uppger att det även brunnit på övervåningen och vinden i villan. Enligt polisen har två lägenheter brandhärjats.

Klockan 01.20 meddelade räddningstjänsten att branden var släckt och att ingen person skadats fysiskt. Man fortatte då kontrollera så att branden inte har spridit sig vidare in i husets konstruktion.

– Vi kommer att spärra av byggnaden för en teknisk undersökning. Vi misstänker att det inte har naturliga orsaker utan att det är någon form av ovarsamhet med eld, säger Peter Andersson, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Brottsrubriceringen är till en början allmänfarlig vårdslöshet.

Skåne

En singelolycka med personbil inträffade på E22 i höjd med trafikplats Bromölla sent på fredagskvällen.

SOS Alarm fick uppgift om olyckan, som uppges ha skett i västlig riktning, klockan 22.28.

– Det verkar inte ha varit några personskador, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region syd.

Annons

Bilen ska ha hamnat på vajerräcket i mitten av vägen, berättar hon. Dessutom ska ett fordon med hästsläp ha fått haveri på platsen, enligt polisen som är på plats.

Bilen behöver bärgas och medan arbetet pågick var det mycket stor påverkan på trafiken och stopp i riktning mot Sölvesborg, uppgav Trafikverket.

Trafiken leddes via trafikplatsens av- och påfart. Vid klockan 02 meddelade Trafikverket att det var full framkomlighet på platsen igen.

Ingen person behövde föras till sjukhus, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Sverige

Tre personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka utanför Göteborg.

En av dem uppges vara allvarligt skadad, skriver Aftonbladet.

– Troligtvis är det en personbil som kört in i ett lastbilssläp eller något stillastående fordon. Olycksförloppet är fortfarande oklart, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region väst, till tidningen.

Enligt Expressen inträffade olyckan på riksväg 40 i höjd med Mölnlycke och larmet kom strax efter klockan 01 natten mot lördag. (TT)

Under natten mot lördagen kallades polis till Flemingsberg söder om Stockholm efter att flera boende i området hört en kraftig smäll. Polisen larmades vid ettiden på natten.

Annons

– Det är något som har detonerat utomhus och det har blivit skador på en bil och på en husfasad, säger Lena Baakki, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till TT.

Platsen är avspärrad och tekniker är på väg. Det finns inte information om att någon har skadats. (TT)

Världen

Supertyfonen Mangkhut slår omkull träd, river av tak och slår ut elnät på sin väg över Luzon, den stora ön längst norrut i Filippinerna.

Fyra miljoner människor befinner sig i farozonen sedan stormens öga mitt i natten till lördagen, lokal tid, nått ön. Det förutspås vara den värsta tyfonen i området denna säsong.

Efter Filippinerna fortsätter Mangkhut mot södra Kina – inklusive jättestäderna Hongkong och Shenzhen – och därefter Vietnam. (TT)

"Florence" har nedgraderats från orkan till tropisk storm, men öser ner regn som befaras leda till katastrofala översvämningar längs USA:s mellersta östkust.

Hittills skylls minst fem dödsfall i North Carolina på ovädret. En kvinna och hennes baby hamnade under ett fallande träd i Wilmington.

I Pender County dog en kvinna som drabbats av hjärtattack men inte kunde nås av vårdpersonal. Och i Lenoir County omkom två män i separata händelser utomhus. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons