Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Polisen rapporterar att det har varit en lugn natt i Blekinge.
Publicerad 13 september 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

Elva personer vårdas på sjukhus efter en brand i ett flerfamiljshus i stadsdelen Råslätt i Jönköping.

Annons

Larmet om branden kom strax efter klockan 02. Två personer hoppade från byggnaden i samband med branden, en av dem fångades upp i en hoppkudde, uppger räddningstjänsten. Två personer tog sig ut med hjälp av en maskinstegbil.

– Skadeomfattningen kan jag inte uttala mig om, men det kan vara så att det är två som är mer skadade än andra, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Huset är högt, men det är oklart vilken våning de hoppat från.

Branden var släckt vid klockan 03. Branden inträffade i en studentlägenhet i en studentkorridor, och polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

När räddningstjänsten är klar på platsen kommer den att spärras av för teknisk undersökning.

Totalt omfattades ett 40-tal personer när huset utrymdes. (TT)

En brand bröt ut i en lägenhet i Malmö under natten. Flera personer i samma trapphus evakuerades på grund av rökutvecklingen från branden men det finns inga rapporter om att någon skadats.

– VI har inga uppgifter om att det har varit någon i lägenheten, däremot fortsätter vi att söka igenom den. Det har brunnit rätt så bra, så det pågår eftersök, säger Mats Nilsson vid Räddningstjänsten Syd.

Larmet om branden kom klockan 01.09. Vid tvåtiden på natten uppger räddningstjänsten att branden är släckt. Arbetet på platsen fortsätter med kontroll och samtal med personer som bor i närheten. (TT)

Världen

Annons

Över en meter regn, mer än en normal svensk årsnederbörd, befaras vid North Carolinas kust när orkanen Florence drar in.

Ovädret är så stort att till och med astronauterna på Internationella rymdstationen (ISS) är förbluffade.

"Se upp Amerika!" twittrar tysken Alexander Gerst från ISS, bredvid ett foto av orkanvirveln. "Florence är så enorm att vi bara kan fånga henne med en supervidvinkellins från rymdstationen, 400 kilometer ovanför ögat". (TT)

En ryss som misstänks vara en av världens värsta spammare har erkänt sig skyldig i federal domstol i Connecticut, meddelar USA:s justitiedepartement.

Enligt åtalet var mannen ansvarig för Kelihos, ett fjärrstyrt nätverk av kapade datorer som skickat gigantiska mängder skräppost över hela världen.

Mannen, i 35-årsåldern från S:t Petersburg, greps i Spanien förra året, och utlämnades i februari till USA. Dom i fallet väntas först om ett år. (TT)

El Salvadors tidigare president Antonio Saca har dömts till tio års fängelse. Under rättegången har han erkänt förskingring och pengatvätt av summor motsvarande flera miljarder svenska kronor.

53-årige Sacas advokater har dock sagt att han erkänt enbart i hopp om att det ska leda till mildare straff.

En annan expresident, Mauricio Funes, jagas av liknande anklagelser och har gått i exil i Nicaragua. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons