Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

En anhållen för knivskärning i Sölvesborg.
Publicerad 11 september 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

En man i 20-årsåldern blev på måndagskvällen påhoppad av för honom okända gärningsmän i centrala Sölvesborg.

Annons

– En utav dem tar fram en kniv och hugger honom i överdelen utav kroppen, säger Carina Berggren, inre befäl på polisen i Kristianstad.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus, men skadeläget är oklart. Polisen utreder händelsen som en grov misshandel och en man i övre tonåren sitter anhållen, misstänkt för att ha utdelat knivhugget.

Sverige

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt grov mordbrand efter att en lägenhet började brinna i centrala Södertälje under natten till tisdagen.

Larmet inkom 01.22 och ett tiotal boende berördes när huset evakuerades.

Varför händelsen ses som grov mordbrand vill polisen inte avslöja.

– Jag kan inte gå in på det, det får en förundersökning visa, säger Jari Kalliorinne, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Branden begränsades till lägenheten och platsen är avspärrad för vidare undersökning. Polisen håller dock uppsikt.

– Vi har fortfarande en patrull på plats, säger Jari Kalliorinne.

Inga människor skadades i branden. (TT)

Annons

I dag har gått 15 år sedan utrikesminister Anna Lindh dog.

Anna Lindh överfölls och knivhöggs på varuhuset NK i Stockholm den 10 september 2003. Den socialdemokratiska ministern avled dagen efter av sina skador på Karolinska sjukhuset, 46 år gammal.

Hennes politiska gärning tog fart på allvar när hon 1984 valdes till SSU:s ordförande, förbundets första kvinnliga. Anna Lindh blev senare riksdagsledamot, kultur- och fritidsborgarråd i Stockholm, miljöminister och utrikesminister.

Hennes mördare, Mijailo Mijailovic, avtjänar sedan den andra december 2004 ett livstidsstraff för mordet och sitter sedan några år tillbaka på en rättspsykiatrisk klinik. (TT)

Världen

Över 100 personer, däribland minst 20 barn, omkom när två båtar kapsejsade vid Libyens kust nyligen. Det uppger Läkare utan gränser (MSF), som pratat med överlevande.

Totalt ska det ha funnits över 300 människor ombord de två undermåliga båtarna, som i flyktingsmugglares regi gav sig av från Libyen den 1 september. Enligt vittnen kunde många inte simma, och få hade flytvästar.

De överlevande räddades och fördes till flyktingläger i Libyen. (TT)

Minst 35 människor dog och över hundra skadades när en tankbil exploderade vid en bensinstation i delstaten Nasarawa i centrala Nigeria, enligt räddningstjänsten.

Explosionen på måndagen ska ha inträffat när bilen skulle tanka över gas vid bensinstationen. En kraftig brand bröt ut och många av offren skadades sedan de hade rusat till platsen för att se vad som hänt, säger Usman Ahmed, chef för delstatens räddningstjänst.

Annons

Myndigheterna ska utreda olyckan. (TT)

Minst en polis dödades då kraftigt beväpnade män stormade högsäkerhetsfängelset Romeu Gonçalves Abrante i Paraíba i nordöstra Brasilien.

Över 90 fångar kunde rymma under stormningen, som utfördes av ett 20-tal män i fyra fordon natten till måndagen. Cirka 1 000 poliser sattes in i jakten, och efter ett halvt dygn hade man hittat ungefär hälften av rymlingarna.

Brasiliens fängelser är ofta överbefolkade och utsatta för rymningar och stormningar. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons