Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En man misstänks för grovt olaga hot i Karlskrona.
Publicerad 31 augusti 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

En man i 55-årsåldern greps av polis i Karlskrona under natten till fredagen.

Annons

Det var strax efter midnatt som mannen greps på Västramark i Karlskrona.

– Han hade hotat en annan man med ett vasst föremål. Sedan är han våldsam när polisen kommer dit och hotar även polis med de vassa föremålet, säger Peter Andersson, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

De två ska vara närstående på något sätt, enligt polisen.

Den gripne mannen misstänks för grovt olaga hot, våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

276 av Eons kunder ska ha varit utan ström tidigt på fredagsmorgonen, enligt bolagets sajt.

Avbrottet, som gäller hushåll i Fågelmara, Kristianopel och Torhamn, ska ha inträffat klockan 02.48 och beräknades vara åtgärdat klockan 05.30.

Vid 07.15-tiden saknar 37 kunder fortfarande ström.

Skåne

Tre bilar fick skador i centrala Trelleborg vid en brand på natten till fredagen. Även i Vellinge brann en bil inte långt efteråt.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen på en parkering nära Söderslättsgymnasiet klockan 01.49. Räddningstjänst åkte till platsen och släckte.

Annons

En privatperson där uppger att det brunnit i en bil medan två till skadats.

– Tre bilar brann. Det var ingen spridningsrisk till byggnad, men däremot till andra bilar. Det var rätt så snabbt avklarat, säger Joel Johansson, inre befäl vid Räddningstjänsten syd.

Strax före klockan 02.30 kom även larm om en bilbrand vid Mjölnersgatan i Vellinge. Där brann en bil på en parkering, enligt SOS Alarms händelseinformation som meddelar att branden var släckt klockan 03.

– Eventuellt var det skador på en till. Det var spridningsrisk till andra bilar, men inte till byggnaden som stod sex meter ifrån, säger Johansson.

En man har förts till sjukhus efter ett mordförsök i centrala Malmö, skriver Sydsvenskan. Flera yngre män har gripits i samband med händelsen, som inträffade vid 21-tiden på torsdagskvällen.

– Det rör sig om en knivskärning men jag kan inte gå ut med så mycket mer just nu, säger Sajjad Taimor, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Malmö, till tidningen.

Den skadade mannen ska inte ha fått livshotande skador. (TT)

Världen

Ett köpcentrum norr om centrala Toronto evakuerades under torsdagen efter det att skottlossning utbrutit.

Enligt stadens polischef Rob Johnson började det hela som ett bråk mellan två grupper av "unga män" i det gigantiska Yorkdale Shopping Center.

Annons

En person ska ha förts till sjukhus med ambulans, men den personens skador var enligt polisen "inte direkt orsakade av de avlossade skotten". Flera personer skadades i samband med rusningar mot utgångarna när skotten hördes.

Polisen letar efter de misstänkta som uppges vara i 20-årsåldern.

Tidigare i sommar började en man skjuta i ett folktätt område i Toronto. Två personer dödades och gärningsmannen sköts senare till döds av polisen.

Flera skjutningar i Kanada under senare tid har väckt liv i frågan om att införa hårdare vapenkontroller i landet. Premiärminister Justin Trudeau beställde i tisdags en utredning som undersöker möjligheten till ett totalförbud mot handeldvapen. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons