Nyheter

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Fyra personer är gripna efter ett knivbråk i Olofström.

Blekinge

Tre tonårskillar fördes till sjukhus efter ett bråk i Olofström sent på måndagen. Enligt polisen var det mycket folk på platsen och det är lite oklart vad som startade bråket. En kniv ska ha varit inblandad och polisen utreder händelsen som försök till mord och grov misshandel.

Fyra personer är gripna misstänkta för inblandning. Alla de gripna är även de tonårskillar.

Sverige

En man knivhöggs under natten mot tisdag i en bostad i Sävja i Uppsala, skriver Upsala Nya Tidning.

Polisen fick larmet vid tvåtiden på natten. Den skadade, en man född på 1960-talet, har förts med ambulans till sjukhus, uppger polisen för tidningen. Omfattningen av mannens skador framgår inte.

En man i 20-årsåldern är gripen och en förundersökning om försök till mord har inletts.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs fel ålder på den gripne. (TT)

Under måndagskvällen larmades det om ett flertal bilbränder i Västsverige.

Det första larmet kom strax efter klockan 21, sedan duggade samtalen tätt. Polis och räddningstjänst ryckte ut till bränder i Göteborgsområdet, Trollhättan, Lysekil och Falkenberg. Vid 00.30 uppgav räddningstjänsten att bränderna var släckta.

– Vi har varit på cirka 20 platser i Göteborg, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg. (TT)

Världen

En liten pojke vars kvarlevor hittats i samband med att elva vanvårdade barn räddades i New Mexico har dödats i någon form av ritual, enligt åklagare.

Ett av de äldre barnen har berättat att de fått höra att pojken skulle återuppstå, och då peka ut myndighetsmål som skulle anfallas.

Två män och tre kvinnor har gripits efter tillslaget mot den nedgångna egendomen i Taos County. De misstänks ha indoktrinerat barnen i syfte att begå våldsdåd. (TT)

Kuba har inlett en allmän "konsultation" inför omdaningen av landets konstitution. Under fyra månaders tid ska 35 000 möten hållas för att fastställa ett grundlagsförslag, som sedan ska godkännas i ett val i februari.

Skeptiker invänder att folk bara beordras godkänna de utkast som partiledningen tagit fram.

Av förslagen att döma skrotas en formulering om ett "kommunistiskt samhälle". Men enpartisystemet och den socialistiska ekonomin blir kvar. (TT)

Livet på Bornholm lockar mer än på länge. Den danska ön, som länge präglats av minskad befolkning, närmar sig åter 40 000 invånare.

Varje år dör ungefär 250 fler bornholmare än det föds. Och i flera år har inflyttningen inte kunnat kompensera för det. Men nu rapporterar danska medier glatt att ön vuxit med 102 personer hittills i år.

Därmed närmar ön sig åter 40 000 invånare, en gräns man föll under 2014. Flest var man på 1960-talet; nästan 49 000. (TT)