Nyheter

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Blekinge Artikeln publicerades

Polisen i Landskrona meddelar att det har varit en lugn natt i Blekinge.

Sverige

En man har förts till sjukhus med ambulans efter att ha hittats skottskadad i Rosengård i Malmö under natten.

Enligt Aftonbladet hade en bil, som mannen befann sig i, då voltat vid en mack.

Larmet om händelsen kom före klockan 02, skriver Kvällsposten.

– Det kom in som en trafikolycka. SOS säger att det eventuellt kan vara en skjutning. Tyvärr skjuts det mycket i staden och det brukar ringas in mycket då. Det har det inte gjorts i detta fall. Men det är en konstaterad skottskada, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisregion Syd, till tidningen

Mannen hittades i Rosengård men det är oklart var själva skjutningen inträffat. Det finns ingen misstänkt för händelsen

Hur allvarliga skador mannen har fått är inte känt. (TT)

En pojke har knivhuggits i överdelen av kroppen vid en händelse i Laxå.

Larmet kom till polisen strax efter klockan 21 på kvällen, då den knivhuggne pojken själv ringde, skriver Nerikes Allehanda.

– Det ska ha skett utomhus, den skadade fördes med ambulans till Karlskoga. Skadorna ska inte vara livshotande, det är i överdelen av kroppen han har blivit skadad, säger Johan Wallénius, vakthavande befäl vid polisen i Örebro, till tidningen.

En annan pojke misstänks för händelsen, som utreds som grov misshandel.

Världen

Turkiet har nu hävt det undantagstillstånd som infördes för två år sedan, efter den misslyckade statskuppen då blodiga strider bröt ut i Istanbul.

Tillståndet löpte ut klockan 01 natten till torsdagen lokal tid, sedan regeringen inte begärt någon ny förlängning, rapporterar nyhetsbyrån Anatolia.

Oppositionen är dock rädd att det borttagna undantagstillståndet, i stället för att ge en mer normal situation, kommer att ersättas med mer repressiva lagar.

Undantagstillståndet har förlängts sju gånger sedan det infördes och möjliggjort fängslandet av runt 80 000 personer. Det har också medgett uppsägningar i stor skala inom statliga verksamheter.

Förutom att anhängare till Gülen-rörelsen, som president Erdogan anklagar för att ha legat bakom kuppen, fängslats har även kurdiska politiker, människorättsaktivister och vänsteraktivister gripits och fängslats under undantagstillståndet. (TT)

En ung man tvingades fly från två rånare på ett hotell i Köpenhamn – genom ett fönster på tredje våningsplanet.

Mannen ska tillsammans med en kvinna ha befunnit sig i ett hotellrum.

– Plötsligt kommer två män in på rummet och överfaller honom, säger Kenneth Jensen vid den danska huvudstadens polismyndighet.

– Efter att ha blivit misshandlad väljer han att hoppa ut genom fönstret.

Polisen har ännu ingen tydlig bild av det exakta förloppet, men varken den hoppande mannen eller någon av de andra inblandade verkar ha fått allvarliga skador vid händelsen, som ägde rum på Hotel Østerport vid Oslo Plads.

– Han har ont i ryggen och i fötterna, och det är ju inte så konstigt, säger Kenneth Jensen. (TT)