Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Här följer nattens händelser i Blekinge och omvärlden.
Karlskrona • Publicerad 6 juli 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Under natten mot fredagen brann en moped i Kungsmarken, Karlskrona. Larmet kom vid halv två.

Annons

– Det var en moped som låg slängd på fotbollsplanen som vi släckte, säger Torbjörn Svensson på räddningstjänsten.

När räddningstjänsten kom dit brann fordonet med öppna lågor. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand och kommer titta närmare för att se om de kan identifiera någon ägare när mopeden har svalnat.

En hjullastare läckte hydraulolja under natten vid Fiskartorpet, Karlskrona.

– Det var någon slang som hade gått sönder under en koppling, säger Torbjörn Svensson på räddningstjänsten.

Det rör sig inte om några större mängder olja och utsläppet nådde inte ner till vattnet. Räddningstjänsten samlade upp oljan och polisen har lagt ut hinder på vägen. Det som återstår är för kommunen att sopa på gatan.

Sverige

En förare vägrade att stanna i en poliskontroll på E4 norr om Stockholm på torsdagskvällen. Polisen följde efter bilen en bit. När man gett upp jakten visade sig föraren ha kraschat bilen på Norra Stationsgatan i centrala Stockholm.

Enligt Aftonbladet var olyckan dramatisk, med skador på ett antal parkerade bilar.

– Jag bor här precis bredvid. Jag hörde en riktig supersmäll och sprang ut i fönstret direkt, säger ett vittne till tidningen.

– Föraren är gripen och patrullen har fört honom till sjukhus för att han ska få vård av sina skador, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen.

Annons

Mannen misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. Personbilen kommer att bärgas.

Den misstänkte hade minst en passagerare. "Två personer är förda till sjukhus med ambulans. Enligt de initiala uppgifterna har de färdats i den personbil som polisen försökte stoppa", skriver myndigheten på sin sajt.

Det är oklart om föraren räknas in i dessa två. (TT)

Antalet SJ-kunder som söker förseningsersättning rusar i höjden. 2016 fick bolaget in 10 000 ansökningar. Antalet fördubblades förra året, och i år är siffran redan ännu högre än för hela 2017, rapporterar SR Ekot.

En förklaring i år är att en snörik och kall vinter följdes av en torr vår, som innebar växel- och signalfel samt bränder.

SJ:s kundombudsman säger att man jobbar hårt för att få bort problemen, men att mycket ligger hos andra aktörer. (TT)

Med en snustorr maj på många håll kom sommaren ovanligt tidigt i år. Nederbörden har varit rekordlåg på flera håll. Ändå kan sommaren, beroende på hur resten av juli och augusti ter sig, komma att bli ganska genomsnittlig.

– Maj kommer inte med i sommarsammanställningen, säger Sofia Söderberg på SMHI.

– Hittills ser det ut som att sommaren blir varmare än vanligt i södra delen av landet. Men det återstår att se vad sista halvan har att bjuda på. (TT)

Världen

Annons

En exelitsoldat har drunknat i samband med räddningsaktionen i den thailändska grotta där tolv fotbollspojkar och deras tränare sitter instängda.

– Det är sorgliga nyheter, en före detta soldat som frivilligt hjälpte till dog klockan två på morgonen, säger vice-guvernören Passakorn Boonyaluck.

– Hans uppgift var att leverera syre (i grottan). Han hade inte tillräckligt med sig för att det skulle räcka för honom på vägen tillbaka. (TT)

David Lingmerth gick sin första runda på fyra under par vid USA-tourtävlingen i West Virginia.

Hans sex birdies och två bogeys räckte till en delad nionde plats inför andra speldagen.

Leder gör amerikanen Webb Simpson med 61 slag, nio under par, efter en bogeyfri runda med sju birdies och en eagle.

Simpson hade hoppats nå under 60, vilket bara har hänt på tio rundor hittills under touren.

– Det var lite synd att sluta rundan på det viset efter att ha haft chansen (att nå 59). Men totalt var det en bra och stabil dag, säger han, rapporterar AFP. (TT)

Shoko Asahara, ledare för domedagssekten Aum Shinrikyo som genomförde en dödlig sarinattack i Tokyos tunnelbana 1995, har avrättats, rapporterar medier i Japan.

Vid tunnelbaneattacken omkom 13 personer och tusentals skadades. Sektledaren Shoko Asahara dömdes 2004 till döden.

Sju andra sektmedlemmar väntar på avrättning, dessa har skjutits upp tills alla dömda slutfört sina slutliga överklaganden. Och det blev klart i januari. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons