Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Det har varit en lugn natt i Blekinge, enligt polisen.
Karlskrona • Publicerad 3 juli 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

En bilägare anmälde att dennes fordon varit utlånad till en bekant men inte blivit återlämnat. Polisen upprättade då en anmälan om olovligt förfogande och hittade bilen på Sturkö under natten. En av personerna som befann sig i bilen när den hittades omhändertogs för fylla.

Annons

Sverige

En man har skottskadats vid Nydalatorget i Malmö. Han har förts med ambulans till sjukhus med allvarliga skador. En förundersökning om försök till mord är inledd, uppger polisen.

Polisen fick larm av flera uppringare. Ingen har gripits. Ett större område har spärrats av.

– Vi håller på med förhör av vittnen som kan ha sett och hört något, säger Lotta Svensson, polisens yttre befäl på plats, till TT.

Polis med vapenhund och kriminaltekniker har sökt i området.

Polisen kan ännu inte säga om skjutningen kan sättas samman med tidigare dåd i Malmö.

– Det tittar vi på bland annat givetvis, tillsammans med allt annat, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl på polisregion Syd, till Aftonbladet.

Klockan 00.36 fick polisen in larmet om att en person var skottskadad. Den skottskadade personen är en yngre man. (TT)

En ordningsvakt på Knutpunkten i Helsingborg har blivit knivskuren av en okänd gärningsman, uppger polisen i region Syd.

Inledningsvis rubriceras ärendet som misshandel.

Annons

Flera patruller är på plats för att säkra spår och söka efter gärningsmannen. Händelsen inträffade vid klockan 04.

Den 14-årige pojke som varit försvunnen i Örebro har hittats under natten.

Pojken, som har autism, kom ifrån sin familj i centrala Örebro vid 21-tiden i söndags kväll. Stora resurser har satts in och en helikopter kallades in. Han har eftersökts av polis, hemvärnet och organisationen Missing People.

– Han är anträffad en bit utanför Örebro, och han är anträffad av sin mamma som har varit ute och letat. Han är välbehållen, säger vakthavande befäl Peter Persson vid polisen i region Bergslagen.

Polisen tackar för alla tips som har kommit in och ska nu försöka ta reda på mer om omständigheterna. Inget brott misstänks.

– Han har gått en bra bit faktiskt, från det här området. Vi ska försöka ta reda på mer nu, säger Peter Persson. (TT)

På måndagen spelade Eminem för första gången på sjutton år i Sverige – och slog samtidigt nytt publikrekord på Friends arena.

Enligt Stockholm Live såg 57 520 konserten, vilket slog Bruce Springsteens arenarekord från 2013 på 56 840 i publiken. (TT)

Världen

Att rädda pojkarna som är fast i en thailändsk grotta kan bli komplicerat. Nu skickar man in mat som ska räcka i fyra månader.

Annons

– Vi förbereder leverans av mer mat, tillräckligt för minst fyra månader, och ska träna alla 13 i dykning, samtidigt som vi försöker få bort vattnet, säger marinbefälet Anand Surawan.

Pojkarna och deras fotbollstränare lokaliserades på måndagen, efter att ha varit saknade i det översvämmade grottsystemet i mer än nio dygn. (TT)

Över 60 människor saknas sedan båten de färdats i förlist nära Libyens kust, uppger myndigheter i det kaotiska nordafrikanska landet.

Ayoub Kacim, talesman för Libyens flotta, citerar överlevande som säger att över 100 personer befann sig på det uppblåsbara lilla fartyget. Ett 40-tal, som hade flytvästar på sig, kunde fiskas upp ur vattnet efter kapsejsningen, medan övriga saknas.

Olyckan ska ha ägt rum cirka fem mil öster om Tripoli, i ett område populärt bland flyktingsmugglare. (TT)

Tokyo-börsen har öppnat positivt, efter uppgångar på Wall Street och nedgångar för yenen.

Såväl Nikkei- som Topix-index stiger med 0,3–0,4 procent.

I Hongkong är det desto dystrare. Börsen där har hållit helgstängt medan många andra index gått ner de senaste dagarna, och i tisdagens öppningshandel föll Hang Seng-index med över 2 procent.

Shanghai- och Shenzhen-börserna är i stort sett oförändrade. (TT)

När Donald Trump och Vladimir Putin möts i Helsingfors den 16 juli kan de prata om allt – utom Krim. Den ukrainska Krimhalvön intogs av ryska styrkor 2014, och knyts i praktiken nu allt närmare Ryssland.

Annons

– Krim kan inte, och kommer aldrig att kunna, vara på agendan eftersom det är en oskiljaktig del av Ryssland, säger den ryske presidentens talesman Dmitrij Peskov.

– Vi får se, är den amerikanske ledarens kommentar inför toppmötet i Finland. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons