Nyheter

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Blekinge Artikeln publicerades

Polisen i Landskrona meddelar att det har varit en väldigt lugn natt i Blekinge.

Sverige

En pojke i yngre tonåren har misshandlats av tre personer i stadsdelen Dammfri i centrala Malmö. Han fick stick- eller skärskador, uppger polisen.

– Vi har bara kunnat prata kort med ynglingen som är misshandlad och då har vi fått berättat att det kan vara tre personer, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisregion Syd.

Larmet om händelsen kom strax före klockan 23. Pojken har förts till sjukhus med ambulans.

Polisen undersöker den misstänkta brottsplatsen och letar efter gärningspersonerna.

Motivet till dådet är okänt. (TT)

En man har omkommit i en motorcykelolycka i Örebro som inträffade då en polispatrull försökte göra en kontroll av motorcykeln.

– Då drar den direkt och nästan omedelbart så ramlar motorcykeln och kör in i en lastbil. Han avlider på platsen, säger Per Vikman, vakthavande befäl i vid polisregion Bergslagen, till TT.

Olyckan inträffade klockan 01.22. Motorcykeln har tagits i beslag för teknisk undersökning. (TT)

Världen

Den 17 oktober. Då blir cannabis tillåtet i Kanada, meddelar premiärminister Justin Trudeau.

Kongressen i Ottawa har i veckan beslutat att tillåta produktion, försäljning och konsumtion av drogen. Genomförandet skjuts upp några månader, så att provinserna hinner ordna med tillståndsgivning för exempelvis försäljningsställen.

Handeln med cannabis väntas omfattas av strikta restriktioner, i stil med dem som redan finns för alkoholhaltiga drycker. (TT)