Nyheter

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Enligt polisen har det varit en lugn natt i Blekinge län.

Blekinge

På natten mot lördag drabbades 3420 Eon-kunder i Karlskrona av strömavbrott. Felet låg hos en station i Jämjö. Strax efter klockan ett hade samtliga kunder fått tillbaka sin ström enligt Eons avbrottskarta.

Sverige

En byggnad som tidigare använts som ladugård började brinna i Floastad utanför Ullared under fredagskvällen. Branden spred sig sedan till intilliggande byggnader, rapporterar Borås Tidning.

– Det är fyra byggnader som är totalförstörda, ett av dem har varit ett bostadshus, säger Åsa Eriksson, kommunikatör på räddningstjänsten i Väst, till tidningen.

Enligt Hallands Nyheter fanns 20 bilar i ladugården. Inga människor eller djur har skadats i branden. (TT)

Två unga män har förts till sjukhus med ambulans efter att ha misshandlats i Filipstad i Värmland.

Polisen larmades om händelsen strax före klockan 01. De två männen, båda i 20-årsåldern, hittades utomhus. Någon form av tillhygge har använts vid misshandeln och det är oklart hur allvarligt skadade de är.

– Vi håller förhör med vittnen och utför andra åtgärder som kan hjälpa oss framåt, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen. (TT)

Findus återkallar produkten Våra finaste Persilja 30 gram efter att ha upptäckt spår av magsjukebakterien VTEC i råvaran. Det handlar om fryst persilja. Om persiljan äts rå finns en hälsorisk enligt bolaget. Konsumenter uppmanas att jämföra lot-koden på paketet med de som lagts ut på hemsidan och ta kontakt med sin butik om de överensstämmer. (TT)

Världen

I Skottland har en storbrand brutit ut i Glasgow school of art och den kända Mackintosh-byggnaden, rapporterar BBC. Det är andra gången på fyra år som "the Mack" brinner. Byggnaden har sedan dess genomgått en mångmiljonrenovering och skulle öppna nästa år.

Runt 60 brandmän kämpade under natten mot lågorna, men branden har även spridit sig till en nattklubb på campusområdet. Närliggande byggnader har evakuerats.

Ingen person uppger ha skadats. (TT)

Den stora Hooverdammen öster om Las Vegas, USA, evakuerades och spärrades av på grund av en misstänkt beväpnad man som barrikaderade sig i ett fordon.

Mannen har gripits av polis. Enligt vittnesmål hade han någon form av budskap på en skylt i ett fönster, men det är inte känt om han utgjorde någon form av reellt hot.

Fordonet tycktes vara ett större, armerat fordon och det blockerade alla filer i vägen som går ovanpå dammen. (TT)

Katten Achilles gissade att Ryssland skulle vinna VM-premiären mot Saudiarabien, vilket ju värdnationen också gjorde (5–0).

Tapiren Cleopatra har nu gissat på svensk seger mot Sydkorea på måndag.

Hon bor i djurparken Limpopo i Nizjnij Novgorod, där Sverige och Sydkorea ska mötas. Och Cleopatra tvekade aldrig, hon gick direkt fram till matskålen med en svensk flagga.

Djurparksdirektören förklarar varför tapiren Cleopatra kanske är extra bra på att förutspå resultat i just fotbollsmatcher.

– För att hennes hemland är Brasilien, säger Vladimir Gerasimov (TT)