Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större polisiära händelser i Blekinge.
I Skåne fick polisen stoppa en äldre bilist, som körde mot trafiken, med spikmatta.
Publicerad 23 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Med hjälp av spikmatta fick polisen under tisdagskvällen stopp på en bil som körde mot trafiken på E22 mellan Bromölla och Sölvesborg i Blekinge. Bilföraren var en kvinna i 70-årsåldern, skriver polisen på sin hemsida.

Annons

Flera bilister hade ringt om bilen som körde i fel riktning på motorvägen. När bilen körde över polisens spikmatta blev det punktering på alla fyra däcken och efter en stund stannade kvinnan bilen. Polisen såg till att bilen bärgades. Ingen människa skadades vid händelsen som kommer att utredas. (TT)

Sverige

En kulsprutepistol hittades i måndags på en fritidsgård i stadsdelen Tensta i Stockholm. Vapnet av typen MP5 ska ha varit gömt i en matta tillsammans med ammunition, skriver Aftonbladet.

Vapnet hämtades av polisen, bekräftar Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, för tidningen.

I samma lokaler som fritidsgården Blå huset finns även Kulturskolan, som anordnar aktiviteter för barn och unga. Där har verksamheten stoppats av huvudskyddsombudet. (TT)

Världen

En rysk atomubåt har avlossat fyra ballistiska interkontinentala robotar i ett test i Vita havet i nordvästra Ryssland. Amiralen Viktor Kravtjenko, flottans före detta stabschef, säger att USA informerats om testet i förväg.

– Vi underrättar USA om alla ballistiska robotar som skjuts upp. De underrättar oss också, säger han enligt ryska nyhetsbyrån Interfax.

Annons

Det var atomubåten Jurij Dolgorukij som sköt iväg de fyra robotarna av typen Bulava. De avlossades från undervattensläge och sköts mot ett militärt övningsområde i Kamtjatkaregionen i östra Ryssland. Kravtjenko uppger att testet var lyckat och att robotarna uppförde sig som förväntat. (TT)

Vid det här laget har Gavin Grimm gått ut high school. Men i ett fall som fått återverkningar över hela USA har han nu fått rätt i sin önskan att använda skolans toalett för pojkar.

Rätten i Virginia beslutar att folk har rätt att använda den toalett som motsvarar den könstillhörighet de själva kommit fram till. Nu 19-årige Grimm klassades som flicka när han föddes, men ser sig själv som man.

Fallet var förra året ända upp i HD och vände. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons