Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man anhållen för försök till mord i Enköping och knivattack i Paris. Här är nattens händelser lokalt och i omvärlden.
Publicerad 13 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

En lördagsnatt utan större polisiära händelser i Blekinge.

Sverige

Den man som tog till grävmaskinen i ett bråk söder om Jönköping har anhållits, skriver Jönköpings-Posten med flera medier.

Annons

Det var i fredags som mannen i samband med någon form av dispyt använde maskinen för att attackera folk på en byggarbetsplats. Nu misstänks han för dråpförsök, medan en annan man misstänks för grov misshandel efter att ha gått i svaromål med en stor sten.

Förhören med de inblandade fortsätter i hopp om mer klarhet. (TT)

En ung man i Enköping försökte flera gånger köra över en kvinna och en man med sin bil. Mannen misstänks för försök till mord, och anhölls under natten, skriver polisen på sin sajt.

Tillkallad polis kunde få stopp på bilen en bit från händelsen i stadens västra delar. Föraren, en man i 20-årsåldern, greps. Offren skadades enligt polisens uppgifter inte fysiskt.

Händelsen inträffade efter midnatt natten till söndag. (TT)

Världen

En man gick till attack mot människor med kniv på en gata i Paris på lördagskvällen. Polisen har bekräftat att en person dödats och flera andra skadats.

Även gärningsmannen dödades då han sköts av polis. Polisen ska ha försökt att stoppa honom med ett elchockvapen men det hjälpte inte och därefter avlossades två skott, enligt sajten France24.

Händelsen inträffade i stadens andra arrondissement i närheten av operan där flera barer och restauranger ligger. Enligt vittnesuppgifter utbröt panik och folk sprang åt olika håll.

– Jag såg en man ligga på marken, säger 47-åriga Gloria, som satt på ett café i närheten, till nyhetsbyrån AFP.

Uppgifter om exakt hur många som skadats går isär men enligt nyhetsbyrån attackerades fem personer, varav en dog och två är svårt skadade. Terrorrörelsen IS ska ha tagit på sig knivattacken.

Annons

Frankrikes inrikesminister Gérard Collomb hyllar polisens kyliga insats i ett inlägg på Twitter och skriver "mina tankar går till offren för denna avskyvärda handling". (TT)

Minst sex personer har dödats vid bombdåd mot tre kyrkor i kuststaden Surabaya på östra Java i Indonesien, enligt polisen. Över 30 personer har skadats.

– Det har skett tre attacker i tre kyrkor, säger Frans Barung Mangera, talesperson vid polisen.

Surabaya är landets näst största stad efter huvudstaden Jakarta.

Tv-bilder visar bråte kring ingången vid en av kyrkorna och polis som sätter upp avspärrningar.

Ingen har tagit på sig ansvaret för attackerna, som enligt AFP i ett fall har utförts av en självmordsbombare. Enligt andra medier rör det sig om mer än en självmordsbombare. Myndigheterna undersöker uppgifter om en explosion vid en fjärde kyrka.

Polis har inte kunnat gå in i en av kyrkorna, eftersom en brand utbröt vid attacken. Svart rök syns bolma från byggnaden, och polisen säger att dödssiffran kan stiga.

Indonesien har världens största muslimska befolkning. De kristna är i minoritet, och det finns en oro kring en ökad intolerans mot gruppen. Under senare år har extremister utfört flera attacker mot kristna och andra minoriteter.

Nyligen dödades fem soldater i landets säkerhetsstyrkor under en ett och ett halvt dygn lång gisslansituation vid ett högsäkerhetsfängelse i Jakarta. Gärningsmännen var fängslade militanta islamister, enligt myndigheterna. (TT)

Kristoffer Elisson SnyggSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons