Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Villabrand nära Nävragöl. Moped in i träd i Sölvesborg.
Publicerad 11 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Sent på torsdagskvällen kom larm om brand i en villa strax söder om Nävragöl. Ingen person ska ha skadats fysiskt.

Annons

Enligt inringare kan branden ha orsakats av ett åsknedslag, uppger SOS Alarms händelseinformation som meddelar att det handlar om en glödbrand och att det ryker kraftigt från taket på villan.

Räddningstjänsten arbetade med att släcka både invändigt och utvändigt.

– Paret som bor i huset kom ut och visade inga skador, säger Malin Pärmborn, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 23.41. Räddningstjänst samt tre ambulanser och polis skickades till platsen.

– Det är inte någon misstanke om brott, utan vi tror att det är blixten som har orsakat det här, säger Malin Pärmborn.

En mopedförare uppges ha kört in i ett träd i Sölvesborg under natten till fredagen.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen på Sölvevägen vid Sölve klockan 00.41. Vägen stängdes av i båda riktningar efter olyckan.

Räddningstjänst, polis och ambulans åkte till platsen. Skadeläget är oklart till en början, men enligt de första uppgifterna till SOS ska mannen ha varit vaken och talbar samt blött från ansiktet.

Mannen, som är i 45-årsåldern, misstänks för rattfylleri och togs med av polis för provtagning.

Sverige

Annons

En man i 30-årsåldern har avlidit efter en drunkningsolycka i Göteborg, skriver flera medier.

Larmet kom strax efter midnatt. Flera personer ska ha badat i vallgraven i anslutning till Avenyn, och en av dem hamnade under vattnet.

– Tre killar tänkte simma över vallgraven vid Stora Teatern och en kom inte upp, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst till GP.

Mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. (TT)

Sverige har säkrat en plats i Eurovisionfinalen i år också – Benjamin Ingrosso fixade finalbiljetten med Dance you off". Hans bidrag kommer att starta som låt nummer 20 i Eurovision Song Contest på lördag.

Moldaviens bidrag framförs före den svenska låten, och Ungern kommer direkt efter. (TT)

Världen

Sju personer har hittats döda på en gård i ett samhälle i västra Australien, rapporterar australiska medier. Bland dödsoffren finns fyra barn.

– Inget tyder på att det är någon fara för allmänheten, säger Chris Dawson vid polisen i delstaten Western Australia på en presskonferens, enligt ABC.

Källor inom polisen bekräftar för tv-kanalen att det troligen rör sig om självmord och mord.

Annons

Kropparna hittades utanför och inne i ett hus söder om samhället Margaret River, omkring 27 mil söder om Perth. Två vuxna hittades utanför huset, och fem kroppar låg inomhus. Hur gamla barnen var är oklart.

– Det verkar som att det rör sig om skottskador, men jag vill inte gå in mer på det än att säga att vi har hittat två vapen, säger Dawson. (TT)

Amnesty International fördömer att en 19-årig kvinna i Sudan dömts till döden. Noura Hussein Hammad dödade sin make i självförsvar när han försökte våldta henne, enligt människorättsorganisationen.

"Noura Hussein är ett offer och domen mot henne är en oacceptabel grym handling", skriver Amnesty i ett uttalande.

Kvinnan giftes bort mot sin vilja som 16-åring. Sudansk lag tillåter att barn som fyllt tio gifter sig.

Hennes man bjöd senare in två av sina bröder och en manlig kusin för att hålla fast henne medan han våldtog henne. Dagen efter försökte han våldta henne igen. Då flydde kvinnan ut i köket där hon hämtade en kniv som hon högg sin man med, enligt Amnesty. Maken avled av skadorna.

Domstolen ansåg att hon var skyldig till mord efter att ha tagit med en lag i bedömningen som inte erkänner våldtäkt inom äktenskapet. Noura Hussein Hammad sitter fängslad sedan i maj 2017. Rättegången hölls i juli 2017. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons