Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större polisiära händelser i Blekinge.
Publicerad 26 mars 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En man har under natten attackerat en ordningsvakt med kniv utanför en krog på Södermalm i Stockholm, skriver Aftonbladet.

Annons

– Han har försökt att hugga eller skära ordningsvakten, men inte lyckats, och har sedan avvikit från platsen i en bil, säger Mikael Pettersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till tidningen.

Vakten fick inga fysiska skador. Polisen utreder händelsen som försök till mord. Utredningsläget beskrivs som gott, då det finns uppgifter om vem gärningsmannen är. (TT)

En man i 60-årsåldern har fått allvarliga skador i en krock i samband med att han gjorde en u-sväng i Malmö på söndagskvällen. Hans bil blev påkörd i sidan av en annan bil som färdades på samma väg, skriver Skånska Dagbladet.

Föraren i den andra bilen fick lindriga skador i olyckan.

Mannen fördes till sjukhus och är misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. (TT)

Världen

Sju robotar har avfyrats in mot Saudiarabien från Jemen och en egyptisk medborgare har dödats i huvudstaden Riyadh, enligt den statliga nyhetsbyrån SPA.

I anfallet sent på söndagskvällen skadades dessutom två andra egyptier. Delar av robotarna, som förstördes av saudisk militär, ramlade ner över ett bostadshus där de tre egyptierna befann sig.

Robotarna avfyrades dagen före treårsdagen av den saudisk-ledda koalitionens intervention i Jemen. (TT)

Annons

Människor har i helgen attackerat offentliga byggnader och bränt fordon i Ceará, en av Brasiliens mest våldsdrabbade delstater, rapporterar nyhetsbyrån Agencia Brasil.

Tre misstänkta angripare dödades i en skottväxling med polisen i delstatens huvudstad Fortaleza. I staden Sobral sprängdes hemmagjorda bomber.

Enligt lokala medier kan våldet vara en reaktion på att samtal med mobiltelefoner blockerats i fängelser i delstaten. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons