Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En natt utan några större polisiära händelser i Blekinge.

Sverige

Två personer har hittats döda i en bostad i Gävle under tisdagseftermiddagen, bekräftar polisen.

Det rör sig om en kvinna i 55-årsåldern och en man i 35-årsåldern.

Polisen har inlett en förundersökning om mord när det gäller kvinnans död. I nuläget söker polisen ingen gärningsman för mordet, skriver polisen på sin webbplats.

Enligt Gefle Dagblad har en kniv använts.

Polisen uppger att en rad olika utredningsåtgärder har skett under dagen, bland annat har en teknisk undersökning inletts. Polisen har även lagt stor vikt vid att underrätta anhöriga. (TT)

Sedan värnplikten återinförts i Sverige 2017 börjar nu ett brott åter dyka upp i polisens rullor, rapporterar Sveriges Radio P4 Jämtland.

En 18-årig man från Åre har polisanmälts för att ha uteblivit från mönstringen.

Han riskerar nu böter och en prick i belastningsregistret.(TT)

 

Världen

Minst 19 personer har omkommit i en bussolycka i provinsen Occidental Mindoro i södra Filippinerna. Ytterligare ett dussintal skadades när bussen störtade 15 meter ner i en ravin.

– Föraren tappade kontrollen över fordonet. Vi vet ännu inte om det handlar om den mänskliga faktorn eller ett tekniskt fel, säger polischefen Romie Estepa.

Filippinerna är ökänt för bristande trafikregler och dåligt underhållna vägar.(TT)

En polisman som sköt ihjäl en obeväpnad australisk kvinna i Minnesota i juli i fjol har åtalats för mord.

Den 40-åriga kvinnan slog larm om ett misstänkt överfall utanför sitt hem och sköts ihjäl i sin pyjamas när hon kom ut och mötte polispatrullen.

Händelsen har fått stor uppmärksamhet och lett till protester i staden. Polischefen i Minneapolis har avgått efter det inträffade.

Poliserna bar kroppskameror, men startade dem aldrig och händelsen filmades inte. Polisen, som nekar till att han har begått något brott, riskerar mellan 10 och 25 års fängelse om han döms.(TT)