Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge. Polisen utreder misstänkt mordförsök i Malmö.

Skåne

Det var strax efter klockan 20.30 som polis skickades till Skånes universitetssjukhus i Malmö. En man i 20-årsåldern ska ha kommit in till sjukhuset med en misstänkt knivskada och uppges ha fått hjälp dit av privatpersoner.

Samtidigt fick polisen uppgifter om att det varit bråk vid Folkets park och man är intresserad av att prata med personer som kan ha gjort iakttagelser där.

Mannen är allvarligt skadad, uppger polisen. Brottsrubriceringen är försök till mord alternativt försök till dråp och utredningspersonal från polisens avdelning för grova brott kommer att arbeta med fallet.

Ingen person har gripits under natten.

Sverige

En villa i ett bostadsområde i Partille började brinna under natten.

– Familjen som bor där, fem personer, är alla ute ur bostaden. En av dem är förd till sjukhus med lindriga brännskador, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl i polisregion Väst.

Räddningstjänsten kom snabbt till platsen och kunde släcka branden innan villan totalförstördes.

Initialt finns det inga uppgifter om att det skulle ligga något brott bakom, enligt Börjesson.

Larmet kom in strax efter klockan tre. (TT)

En man i 40-årsåldern har anhållits, misstänkt för försök till mord, skriver Polisen på sin hemsida.

Mannen misstänks ha skadat en annan man med någon form av stickvapen men ska på egen hand ha tagit sig till sjukhus.

Brottet ska ha skett i en bostad på en mindre ort utanför Falun. (TT)

Världen

Den brittiske fysikern Stephen Hawking är död. Hawking, som forskade kring universums hemligheter, blev känd långt utanför forskarvärlden.

"Vi är hemskt ledsna över att vår älskade far har gått bort i dag", skriver hans barn i ett uttalande till den brittiska nyhetsbyrån PA.

"Han var en fantastisk forskare och en man utöver det vanliga vars arbete och eftermäle kommer att leva vidare i många år", står det i uttalandet.

Stephen Hawking brukade betraktas som vår tids Einstein, och har ibland nämnts som en potentiell kandidat till nobelpriset.

Stephen Hawking blev 76 år. (TT)

En grupp sjuka och skadade civila har fått lämna östra Ghouta i Syrien. Det är den första evakueringen av människor som behöver vård sedan regimens offensiv mot den rebellkontrollerade enklaven inleddes för nästan en månad sedan.

Enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) fick över 150 civila lämna östra Ghouta under tisdagen.

Samtidigt har hundratals rebeller med familjer lämnat ett rebellfäste söder om Damaskus, ett tecken på framgång för den syriska militären.

Civilbefolkningen, omkring 400 000 människor, har de senaste veckorna fått leva med allt hårdare strider. Över tusen civila har dödats sedan i mitten av februari under en offensiv som har blivit en av de blodigaste hittills under Syrienkriget. (TT)