Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

I samband med en bilbrand i Olofström skadades totalt tre fordon.

Två personer har skottskadats allvarligt i Göteborg.

Blekinge

Vid 03.30-tiden larmades räddningstjänsten till en parkeringsplats längs Västra Storgatan i Olofström, sedan en bil börjat brinna. Enligt polisen ska ytterligare två bilar, som stod parkerade intill, ha skadats.

Man har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns inga uppgifter om några personskador.

 

Sverige

De två skottskadade män som släpptes av vid entrén vid Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg under kvällen är allvarligt skadade men inte livshotande.

– Senaste uppgifterna vi fått om dem är att det inte föreligger någon fara för deras liv men de är allvarligt skadade, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.

Det är ännu inte klarlagt vad som hänt männen, men polisen kopplar männen till larm om misstänkt skottlossning i Linnéstaden som kom in ungefär samtidigt. Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök. (TT)

Polisen jagade en flyktbil efter att en butik i Vällingby i västra Stockholm utsatts för en smash and grab-kupp strax före klockan 01.30.

En bil har kört rakt in i en skönhetsbutik för att därefter snabbt åka därifrån, men det är oklart vad gärningsmännen fick med sig.

Under jakten lade gärningsmännen ut fotanglar för att förhindra att polisen följde efter och flera privatpersoner har kört på dem. (TT)

 

Världen

En buss har kört av vägen och ned i en ravin i Peru, och tio människor har omkommit.

Olyckan inträffade tidigt på onsdagsmorgonen lokal tid i Ayacucho-provinsen i södra delarna av landet.

– Vi har fått rapporter om tio döda efter att en buss föll ner i en 100 meter djup ravin, säger polisen José Ramírez.

Bussen var på väg från huvudstaden Lima till staden Querobamba, som ligger 3 500 meter över havet. Över 20 skadade har förts till sjukhus. (TT)

Sichuanprovinsen i Kina kommer att satsa motsvarande omkring 13 miljarder kronor inom de närmsta fem åren för att skapa en gigantisk nationalpark för pandor.

Foto: Roni Rekomaa

Parken kommer att vara till för vilda pandor i provinserna Sichuan, Shaanxi och Gansu, skriver tidningen China Daily.

I februari sade Kinas miljöminister att planer hade godkänts om att 15 provinser och regioner skulle få möjlighet att skydda stora naturområden mot ekonomisk exploatering. (TT)