Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Pistolrån mot bilförare samt inbrott i Malmö.
Publicerad 16 februari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En man som ska ha signalerat att han behövde hjälp vinkade in en bil med två män i Limhamn och fick dem att stanna strax efter midnatt. När de väl gjorde det ska han med hjälp av ett pistolliknande föremål ha tvingat ut dem ur bilen varpå flera andra män anslöt, uppger polisen.

Annons

De okända männen stal sedan bilen och försvann i den. Ingen ska ha skadats vid händelsen, uppger polisen som gjort en anmälan om rån.

Och i området Dalvik i Malmö ska två personer i 20-årsåldern ha gripits på bar gärning när de gjorde inbrott i ett förrådsutrymme. De hann plocka ut en del gods ur utrymmet innan polisen kom till platsen.,

Sverige

Hon har VM-silver och VM-brons sedan tidigare, men nu har Frida Hansdotter för första gången tagit en mästerskapsseger.

– Det känns helt fantastiskt, säger Hansdotter till Kanal 5 om OS-guldet.

Slalomstjärnan vann slalomtävlingen i OS med fem hundradelars marginal till schweiziskan Wendy Holdener och 32 till österrikiska överraskningen Katharina Gallhuber. (TT)

En knivbeväpnad man har skjutits i benet av polis i Rinkeby i nordvästra Stockholm.

Larmet om den knivbeväpnade mannen kom till polisen klockan 23.42. En polispatrull skickades till platsen.

– När de kommer dit ser de mannen. De skriker på honom att han ska släppa det han har i handen men det gör han inte utan han går emot dem i stället, säger Mats Almqvist, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm.

Polisen sköt först ett varningsskott i luften.

Annons

– Eftersom han fortsätter att gå emot honom med föremålet i handen, så skjuter de verkanseld, och de träffar honom med ett skott i benet, säger Mats Almqvist.

Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att göras. (TT)

Världen

En tidigare lärare och hans tvillingbror har gripits i New York efter misstankar om att de försökt tillverka bomber.

Utredningen inleddes efter ett bombhot mot en skola på Manhattan.

Gripandena skedde inom ramen för en terrorutredning på federal nivå, skriver The New York Times. De båda 27-åringarna greps i stadsdelen Bronx och i hemmet hittades material för att bygga en bomb. (TT)

En av ledarna för Colombias ELN-gerilla har gripits misstänkt för att ha planerat sprängdåd där sju poliser dödats.

Rafael Antonio Botero Restrepo ingår i ledarskiktet i ELN, landets sista aktiva rebellgrupp sedan Farc slöt fred med regeringen 2016.

Polisen säger att han ligger bakom en bombattack utanför en arena där en polis dödades, och att han "troligen" även är hjärnan bakom en attack mot en polisstation i januari där sex poliser dödades. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons