Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större polisiära händelser i Blekinge.
Publicerad 30 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

Två personer har knivskurits i Husby i norra Stockholm. Larmet kom strax efter midnatt.

Annons

– Det var tumult i en lägenhet där som har resulterat i att en person är knivskuren och allvarligt skadad. En person till är skadad men inte allvarligt, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm.

Tre personer är gripna efter bråket, som utreds som mordförsök.

Flera personer i 18–20-årsåldern befann sig i lägenheten. Det är oklart vad som ligger bakom bråket.

Polisen arbetar tidigt på morgonen med en teknisk undersökning. (TT)

En man har fått allvarliga skador sedan han andats in stora mängder rök vid en brand i en husbil i Torsby.

Larmet om branden kom vid 03.30-tiden, rapporterar Sveriges Radio P4 Värmland. Mannen ska ha vaknat av ett larm och kunde själv ta sig ut ur husbilen. Branden var släckt vid klockan 04. (TT)

Världen

Risken för en katastrofal lerflod vid vulkanen Mayon i Filippinerna ökar. Vulkanen fortsätter att spy ur sig lava, stenar och aska. Nära 90 000 människor har evakuerats.

Experterna varnar för att regnoväder i kombination med lavan skulle kunna bilda en stor lerflod som riskerar att ödelägga omkringliggande samhällen.

Annons

Enligt den senaste bulletinen från den statliga vulkanmyndigheten fortsätter vulkanen att spruta ur sig lava. Människor uppmanas att vara vaksamma och att inte närma sig den avspärrade zonen. (TT)

Flyg från Australien och USA har anslutit till sökandet efter överlevande i önationen Kiribati i Stilla havet, där en färja sjunkit.

Det kan finnas en livbåt på drift i havet efter olyckan för tolv dagar sedan, som räddningsarbetare söker efter.

Myndigheterna är osäkra på hur många som kan ha funnits ombord när färjan gick under. Det finns olika uppgifter om 35 personer upp till 100.

Åtta av båtens passagerare har tidigare räddats från en drivande gummibåt som upptäcktes av ett nyzeeländskt militärflygplan. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons