Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Inbrott på skola i Kallinge. Uthus totalförstört vid brand i Södra Lökaröd.

Blekinge

Kallingeskolan ska ha utsatts för ett inbrott under natten till onsdagen.

– Man har krossat en ruta och sannolikt har datorer blivit stulna, säger Thomas Boking, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Polisen larmades om händelsen klockan 02.17. Ingen person är misstänkt tidigt på onsdagsmorgonen.

Skåne

Ett uthus blev totalförstört i en brand i Södra Lökaröd på gränsen mellan Tomelilla kommun och Kristianstads kommun. Räddningstjänsten ska ha haft branden under kontroll vid 22.30-tiden.

Ingen person skadades fysiskt.

En personbil åkte in i mitträcket på riksväg 21 i Hässleholm på onsdagsmorgonen.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 06.28. Räddningstjänst och polis åkte till platsen.

– Det var en bil som åkte in i vajerräcket och körde ner ett 20-tal stolpar. Inga personskador, säger Per Friis, insatsledare vid räddningstjänsten i Hässleholm.

Bilen ska ha tappat ett hjul och kunde inte köras därifrån. Den behöver bärgas.

– Det var lite trångt på platsen. I övrigt var det inte så stor påverkan, säger Friis.

Sverige

En storbrand rasar på Storås industriområde i Göteborg. En byggnad på över 1 000 kvadratmeter, där det bland annat finns en verkstad, ett gym och en biltvätt, brinner. När räddningstjänsten kom fram var branden fullt utvecklad.

– Den är inte under kontroll. Vi försöker begränsa skadorna så gott vi kan men stora delar av den här byggnaden kommer nog att få ganska omfattande skador. Det är ingen spridningsrisk till andra byggnader, säger Bosse Andersson, operativ stabschef Räddningstjänsten Storgöteborg.

Larmet kom vid tvåtiden. Det finns inga uppgifter om skadade.

– Vi har nästan lika mycket resurser kvar på platsen som vi hade från början, ett 40-tal brandmän och ledningsenheter som stödjer insatsen. Vi kommer att fortsätta med släckningsarbetet förmodligen ända in på förmiddagen, säger Andersson tidigt på morgonen.

Polisen är på plats och har skrivit en anmälan om mordbrand. (TT)

Världen

Påve Franciskus har under sitt besök i Chile träffat personer som utsatts för sexuella övergrepp av präster. Han träffade offren, helt ensam, på Vatikanens ambassad i Santiago.

– Det var för att de skulle kunna prata om det lidande de utsatts för med påve Franciskus, som lyssnade och bad och grät tillsammans med dem, säger Vatikanens talesperson Greg Burke.

Påven har tidigare under besökt bett om förlåtelse för sexövergreppen inom katolska kyrkan. (TT)

En tidigare agent vid underrättelsetjänsten CIA har gripits när han anlände med flyg till New York, enligt amerikanska myndigheter.

Jerry Chun Shing Lee misstänks för att olovandes ha burit med sig listor med information om hemliga CIA-agenter. Materialet, som även innehöll uppgifter om möten och mötesplatser, var hemligstämplat.

Lee, som lämnade CIA 2007, riskerar upp till 10 års fängelse. Det är oklart vad han använt uppgifterna till. (TT)