Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En man greps i natt när han var i färd med att göra inbrott på Grevagården i Karlskrona.
Publicerad 13 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Enligt polisen ska mannen ha tagit på bar gärning av en polispatrull, sedan ett larm löst ut. En fönsterruta i fastigheten ska ha krossats och i byggnaden stötte man på mannen, som ska haft på sig föremål som tillhör museet.

Annons

Mannen, som är i 20-årsåldern, greps men släpptes senare efter förhör och beslut av åklagare. Misstankarna om stöld och skadegörelse kvarstår dock.

Skåne

En 23-årig man avled och ytterligare en ung man fick föras till sjukhus med allvarliga skador, efter en skottlossning i Helsingborg.

Polisen larmades vid 22-tiden om skottlossning i området Närlunda i Helsingborg och hittade de båda männen när de kom fram till platsen.

Polisens kriminaltekniker i arbete på Närlundavägen i Helsingborg.
Polisens kriminaltekniker i arbete på Närlundavägen i Helsingborg.Foto: Johan Nilsson/TT

Brottsplatsen är avspärrad. Polisen kan i nuläget inte svara på hur många gärningsmän som var inblandade i skjutningen men enligt uppgifter till Aftonbladet ska två bilar ha lämnat brottsplatsen efter att skotten avlossats. (TT)

Sverige

En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för en våldtäkt i centrala Örebro, skriver NA.

Vittnen på platsen larmade polisen strax innan midnatt.

Annons

– En man som tvingade in en kvinna i en gränd iakttogs och sedan hördes kvinnan skrika. Ett vittne gick dit och då försvann gärningsmannen springande, men vittnet följde efter och han kunde strax därefter gripas av polis, säger Dan Sööder, befäl vid Örebropolisen.

Mannen har utfört handlingar som polisen jämställer med våldtäkt, skriver tidningen. (TT)

Världen

"Extremt upprörda" afrikanska länder kräver att USA:s president Donald Trump tar tillbaka, och ber om ursäkt för, sitt språkbruk då han uppges ha kallat Haiti och afrikanska länder för "skithålsländer".

54 afrikanska FN-ambassadörer fördömer i ett gemensamt uttalande "de upprörande, rasistiska och främlingsfientliga kommentarerna från USA:s president som rapporteras av medier.

Trump själv förnekar på Twitter att han fällt komm0entaren. (TT)

Piloterna till det passagerarplan från Air France som försvann över Atlanten den 1 juni 2009, tappade kontrollen över planet efter att ha vidtagit felaktiga åtgärder. Det visar en ny undersökning av olyckan i vilken 228 människor dog, bland dem tre svenskar.

Planet, en Airbus, var på väg mellan Paris och Rio de Janeiro i Brasilien när olyckan inträffade. Utredningen visar att kaptenen hade lämnat kabinen, utan att ge ordentliga instruktioner. (TT)

Annons

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons