Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge. Man avliden i Skånebrand.
Publicerad 9 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Räddningstjänsten larmades om en brand i en byggnad i Tormestorp i Hässleholms kommun sent på måndagskvällen. En man hittades avliden i huset.

Annons

Räddningstjänsten åkte till villan som brann kraftigt och startade rökdykning. Polis och ambulans skickades också till platsen.

Vid midnatt hittades en man som bor i huset avliden, enligt polisen. Räddningstjänsten uppgav då att det fortfarande brann och att villan är så gott som förstörd. Vid 03.30-tiden påbörjades eftersläckning.

Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

En parkerad personbil började brinna i centrala Trelleborg på natten till tisdagen.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen vid Västergatan klockan 00.16. Räddningstjänst åkte till platsen och släckte.

Philip Holmgren bor precis i närheten och kunde se bilen från sitt fönster. Han hörde av sig till TA och berättade att han hörde smällar och såg bilen stå i lågor.

– Det skedde relativt snabbt, vilket var en lättnad. Man känner doften av bensin och rök hit, säger han när räddningstjänsten är färdig på platsen.

Tidigt på tisdagsmorgonen ska en personbil ha brunnit på Naturums parkering i Kristianstad.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 05.20. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte branden.

– Troligtvis anlagd. Polis var på plats och de uppgav att bilen har stått där en längre tid. Där stod även två andra bilar som var uppbrända sedan innan, säger Thomas Gerdsson, brandförman vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Annons

Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand.

Världen

Nordkorea kommer att delta i vinter-OS i sydkoreanska Pyeongchang i februari. Beskedet lämnades efter ett möte länderna emellan i morse, svensk tid.

En talesperson för Sydkorea uppger att förhoppningen är att länderna ska marschera in sida vid sida under spelens invigning.

Spekulationerna kring att Nordkorea skulle delta tog rejäl fart efter diktator Kim Jong-Uns nyårstal, där han deklarerade att han avsåg att skicka en delegation till Pyeongchang. På tisdagen bekräftades planerna. Och förutom aktiva tänker Nordkorea också skicka en hejarklack. (TT)

Tre miljoner Singaporedollar har beslagtagits och 17 personer gripits efter en misstänkt oljestöld från Shells största raffinaderi.

Männen greps på söndagen, efter att företaget anmält att det blivit bestulet på olja. Hur stora mängder det rör sig om har inte kommunicerats.

Flera Shell-anställda finns bland de misstänkta. Tre miljoner Singaporedollar motsvarar knappt 19 miljoner kronor. (TT)

En åklagare i Frankrike har inlett en utredning om Apple gjort sig skyldigt till att medvetet ha förkortat livslängden för äldre telefonmodeller. Detta sedan en konsumentorganisation anmält den amerikanska it-jätten efter avslöjandet att vissa Iphone-telefoner blivit långsammare i samband med systemuppdateringar. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons