Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två anhållna misstänkta för bilstöld i Ronneby. Bussolycka i Karlskrona.
Publicerad 7 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Två män greps på lördagen efter att en stulen bil anträffats i Nättraby. Fordonet ska ha stulits i Ronneby under natten till lördagen.

Annons

– Två män som färdades i den är gripna, de greps i anslutning till bilen, säger Jessica Mårtensson, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Männen är födda på 1980-talet. Polisen misstänker att en av dem kört drogpåverkad. Dessutom misstänks båda två för narkotikabrott (innehav och eget bruk).

De anhölls senare.

En singelolycka med buss inträffade på Österleden i Karlskrona under natten till söndagen. SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 01.57. Räddningstjänst och polis åkte till platsen.

– En buss hade kört av och stod vid sidan om vägen i diket, i ungefär 45 graders lutning. Inga personskador och inget läckage på platsen, säger Billy Åkerström, brandmästare vid Räddningstjänsten Östra Blekinge.

Bussen, som körs för Blekingetrafiken, behövde bärgas. Föraren ska ha uppgett att det blivit något slags fel på bussen.

Skåne

Räddningstjänsten ryckte ut till Sibbhultsverken på natten till söndagen. SOS Alarm fick uppgift om händelsen på anläggningen vid Bygatan i Sibbhult klockan 02.28. Det ska ha läckt olja från en maskin. En del av oljan tog sedan eld. Och en kabel har skadats.

Han uppskattar att det var cirka 50 liter olja som läckte ut. Personal på plats gjorde en första släckinsats och larmade räddningstjänsten som kom till platsen och avslutade arbetet.

Ingen person skadades vid händelsen.

Annons

Sent på lördagskvällen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till en adress på Ågatan i Bromölla. Grannar som hörde brandvarnare slog larm strax efter klockan 23.

Räddningstjänsten bröt upp dörren och tog sig in i lägenheten som ska ha varit rökfylld på grund av att en gryta lämnats kvar på spisen. En kvinna hittades i bostaden och togs om hand av ambulanspersonal för att sedan föras till sjukhus.

Sverige

Flera bilar förstördes och det fanns risk för spridning till boningshus när en brand utbröt i en garagelänga i Fagersta, i Västmanland, vid 22.30-tiden på lördagen.

Branden var kraftfull och räddningstjänsten fick lägga mycket kraft på eftersläckningsarbetet.

Enligt uppgifter till polisen finns tecken på att eldsvådan varit anlagd. Därför kommer en brandteknisk undersökning att genomföras.

Tre timmar efter den första branden uppstod en ny brand i samhället Kolbäck, sex mil söderut. Den branden startade i bilar som tillhörde ett företag. Även den misstänks vara anlagd.

Ingen skadades vid någon av bränderna och polisen har heller ingen misstänkt. (TT)

Flera personer larmade vid klockan 05 om att en pizzeria stod i brand i samhället Svärtinge mellan Norrköping och Finspång.

När räddningstjänsten kom till platsen slog lågor ut från fönster och tak. Det finns ingen spridningsrisk, men räddningstjänsten bedömer ändå att eftersläckningsarbetet kan dra ut på tiden.

Annons

– Vi försöker att släcka för att rädda så mycket som det går, även eventuella bevis, säger Anders Finn, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

Enligt uppgift finns det tecken som tyder på att eldsvådan är anlagd. (TT)

Världen

Trettiotvå personer saknas efter att en oljetanker kolliderat med ett lastfartyg vid Kinas östra kust, enligt landets transportdepartement.

Tankern som är lastad med 136 000 ton oljekondensat fattade eld efter sammanstötningen, som inträffade på lördagsnatten. Dess besättning som består av 30 iranier och två bangladeshier saknas, medan besättningen från lastfartyget har räddats. (TT)

I östra USA och Kanada spås nya köldrekord när iskalla vindar från Arktis drar in. Temperaturen i Kanada sjunker ner mot minus 50 grader i norra Ontario och Quebec.

I USA kopplas 19 dödsfall till vintervädret med kyla och kraftigt snöfall de senaste dagarna, från Texas till Wisconsin.

Mount Washington, New Hampshire, noterade tidigt på lördagen jordens andra kallaste temperatur, nära minus 38 grader.

Under lördagen försenades tusentals avgångar från stora flygplatser i New York och South Carolina. Vissa flyg dras fortsatt med förseningar. Även i östra Kanada, som haft extremkallt i två veckor, har det varit flygförseningar och inställda flyg från Toronto. (TT)

I Honduras kräver oppositionen att utmanaren Salvador Nasralla erkänns som den rättmätige vinnaren i landets presidentval i november, trots utslaget i landets högsta valdomstol.

Tiotusentals människor har deltagit i en protestmarsch i landets andra största stad San Pedro Sula, sedan valdomstolen TSE avslagit en begäran från oppositionen om att ogiltigförklara resultatet. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons