Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två gripna för inbrottsförsök i Karlskrona. Och brott mot knivlagen i Jämjö och Mörrum.
Publicerad 6 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Två män greps i Karlskrona sent på fredagskvällen. Männen greps i Vedeby strax efter klockan 23. De misstänks ha försökt göra inbrott hos ett företag och upptäcktes av patrullerande polis medan de var kvar på platsen.

Annons

– Man konstaterar att de har försökt att bryta upp dörren. Men de är frigivna, de hävde gripandet, säger Jessica Mårtensson, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

En man misstänks för ringa narkotikabrott (eget bruk) i Jämjö under natten till lördagen. Polis skickades till Jämjö efter att mannen berättat att en större grupp personer skjutit raketer mot hans lägenhet samt att några tagit sig in där. Polis hittade dock inget som tydde på att så var fallet, men omhändertog mannen för provtagning då han ska ha varit misstänkt narkotikapåverkad.

Dessutom kom en annan man, en 33-åring, till platsen och ska där ha viftat med en kniv, uppger polisen. Han kunde avväpnas och är nu misstänkt för brott mot knivlagen.

Även i Mörrum omhändertogs en misstänkt narkotikapåverkad man som dessutom misstänks för brott mot knivlagen. Han ska ha bankat på uppringarens dörr och sagt att han var jagad av någon med pistol.

Skåne

Tre personer ska ha varit inblandade i ett bråk i centrala Åhus på fredagskvällen. Polisen larmades om händelsen klockan 21.47.

– Egentligen var det väl mest en mot en. Och så var det en som gick emellan och försökte sära på dem, säger Martin Larsson, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

En 16-årig man fördes till sjukhus med ambulans.

– De slåss uppe på någon form av kulle och så blir det inte bättre än att målsägaren blev slagen eller sparkad så att han ramlar nerför kullen och slår sig när han ramlar ner, säger Larsson.

Polisen har upprättat två anmälningar om misshandel samt en om vållande till kroppsskada. Ingen av de inblandade har gripits.

Annons

En 23-årig man misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en relation med.

– Mannen har slagit kvinnan. Inga allvarliga skador, men det har nog förekommit tidigare, verkar det som, säger Tenny Eriksson, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Han greps i Ystad strax före klockan 23 på fredagskvällen.

Sverige

Räddningstjänsten ryckte ut till en brand på ett hvb-hem i Bergkvara på natten till lördagen.

– Det har varit en brand i ett rum på övervåningen. Det har brunnit i två madrasser som vi har lämpat ut, säger Hans Erlandsson, räddningschef vid Räddningstjänsten Emmaboda Torsås.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen på Storgatan klockan 00.34. Branden ska inte ha tagit sig i själva byggnaden.

– Men det är väldigt sotskadat och har brunnit ganska bra i madrasserna. Vi gick in med rökdykare och släckte, säger Erlandsson.

Ingen person ska ha skadats fysiskt. Brandorsaken är oklar till en början.

Polis skickades till platsen och man har gjort en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Annons

Juniorkronornas jakt på det tredje JVM-guldet slutade i besvikelse. Med bara 1.40 kvar av tredje perioden försvann guldchansen när Tyler Steenbergen styrde in 2–1.

Med ett mål i tom kasse fastställde Kanada 3–1 och vann för fjärde gången i historien en final över Sverige. Svenskarna gjorde en tapper insats, var bara ett stolpskott från ett 2–1-mål i början av tredje perioden, men allt slutade som det brukar i finaler mot Kanada. (TT)

Världen

Ett United Airlines-plan från Chicago i USA på väg till Hongkong tvingades landa i Alaska sedan kabinpersonalen upptäckt att en manlig passagerare vandaliserat två toaletter genom att smeta ut sin egen avföring.

En 22-årig man eskorterades av planet i handbojor sedan det landat i Anchorage. Han fördes sedan till sjukhus för att psykundersökas. (TT)

Minst 18 personer har omkommit i en minibussolycka i Guinea-Bissau i västra Afrika. 14 personer har skadats, varav flera allvarligt.

Minibussen krockade med en lastbil. Enligt vittnen körde lastbilens chaufför för fort och tappade kontrollen och frontalkrockade med minibussen.

Olyckan inträffade nära Bissauzinho strax utanför huvudstaden Bissau. (TT)

Mexikansk polis har hittat fem huvuden som lagts på en övergiven taxi i delstaten Veracruz.

Huvudena låg på bilens motorhuv tillsammans med ett hotfullt meddelande från drogkartellen Jalisco Nueva Generación, och hittades i staden Tlacotlalpan. Offren ska vara män.

Veracruz är en av de våldsammaste delstaterna i Mexiko, där blodiga uppgörelser mellan drogkartellerna Los Zetas och Jalisco Nueva Generación utspelar sig. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons