Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större polisiära händelser i Blekinge.
Publicerad 3 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

Svensk pilotförening anklagar SAS för att ha brutit mot kollektivavtalet på två punkter och kräver totalt 100 000 kronor i skadestånd, rapporterar SVT Nyheter.

Annons

De anklagar flygbolaget för att ha ändrat i schemat för tjänstgöring och viloperioder samt tider för incheckning för piloter på hemmabas.

SAS bestrider brott mot förhandlingsskyldigheten. (TT)

Ett assistansbolag i Göteborg kan förlora tillståndet efter utredning från Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). Orsaken är bland annat vd:ns kopplingar till kriminellt belastade personer, skriver Göteborgs-Posten.

Även andra personer i företaget bedöms vara olämpliga.

Assistansbolaget erbjuder personlig assistans till privatpersoner i flera kommuner i Sverige och har 150–200 anställda. Företaget uppger att utredningens slutsatser är fel. (TT)

Världen

Dödssiffran stiger efter en svår busskrasch i Peru. Minst 48 personer har omkommit, uppger polisen. Bussen störtade cirka 100 meter ned i en ravin efter att ha krockat med en lastbil.

Foto: Vidal Tarky

Bussen var på väg från Huacho, 130 kilometer norr om Lima, och skulle till huvudstaden. Ombord fanns 53 passagerare. Platsen där olyckan inträffade kallas Djävulens kurva.

Tv-bilder visar bussvraket liggande upp och ned bara några meter från havet efter att ha störtat nerför ravinen. En helikopter vinschade ner räddningspersonal medan andra tog sig ner till fots med hjälp av rep. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons