Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge.
Påkörda personer i Malmö.
Publicerad 22 november 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Tidigt på onsdagsmorgonen ska två personer ha blivit påkörda i Malmö, uppger polisen.

Annons

Strax före klockan 06.30 kom larm om en påkörd cyklist vid Dalaplan. Polis och ambulans åkte till olycksplatsen. Och vid 07-tiden skickades polis och ambulans till Amiralsgatan där en person ska ha blivit påkörd av en personbil.

Sverige

En lastbil med släp välte på E6 norr om Halmstad, mellan Getinge och Slöinge, på onsdagsmorgonen. Vägen är avstängd i norrgående riktning, alltså mot Göteborg, meddelar Trafikverket.

Medan stoppet varar leds trafiken om via gamla E6, väg 601. (TT)

Legionellabakterier har hittats i vattnet i minst en lägenhet i centrala Trollhättan. Saneringsarbetet ska påbörjas men de boende är kritiska till bristen på information.

Bakterien upptäcktes sedan en person sökte vård och inte blev frisk trots behandling. Slutligen konstateras det att smittkällan var vattnet i personens egen lägenhet, skriver Hem & Hyra.

Saneringen ska nu börja och prover har tagits i andra lägenheter för att se hur spridd smittan är. Det kan handla om en lägenhet eller flera hus, enligt fastighetsägaren. Det kommer att ta flera dagar att få provsvaren.

Bakterien är vanligtvis ofarlig, men om man har sämre immunförsvar kan den orsaka allvarlig lunginflammation, så kallad legionärssjuka. (TT)

Världen

Tre amerikanska soldater som arbetar i Vita huset utreds internt för att ha haft "olämpliga kontakter" med utländska kvinnor under president Donald Trumps resa till Asien nyligen, skriver Washington Post.

Annons

Männen arbetar för en särskilt militär enhet i Vita huset. De har omplacerats under utredningen. Överträdelserna ska ha skett i Vietnam.

– Vi är medvetna om det som skett och det utreds för närvarande, säger Pentagons talesperson Mark Wright. (TT)

Morden i Mexiko under oktober var fler än under någon månad de senaste tjugo åren, enligt färska siffror från landets inrikesmyndighet.

Under årets första tio månader har 20 878 personer mördats i hela Mexiko. 2017 är på väg att slå rekordet från 2011, året med flest mord sedan myndigheterna började publicera statistiken 1997.

Då mördades i snitt 63 människor per dag – just nu sker dagligen 69 mord. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons