Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Falsk polis i Karlskrona.

Misshandel på boende och misstänkt narkotikapåverkad på akuten i Karlskrona.

Blekinge

En man ska uppgett att han jobbar som polis utan att göra det. Efter att riktig polis larmats om saken vid klockan 01.50 hittade man mannen i sin bil på Stortorget i Karlskrona. Han misstänks nu för föregivande av allmän ställning då han både ska ha visat polisbricka och haft en surfplatta med polislogo. Mannen, som är i 20-årsåldern, har förhörts under natten och polisen har tagit flera saker i beslag.

En man ska ha utsatts för misshandel på ett boende i norra delen av Karlskrona kommun vid midnatt mot lördagen.

– Han har sagt till en annan boende att man inte får röka i källaren. För detta fick han två slag med knuten hand i ansiktet, säger Malin Pärmborn, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Ingen har gripits tidigt på lördagsmorgonen. Men polisen har en misstänkt gärningsman. Han och den skadade, som fördes till sjukhus, ska båda vara i 25-årsåldern.

En ung man misstänks för narkotikabrott, eget bruk, efter att ha omhändertagits av polis på akuten vid Blekingesjukhuset i Karlskrona.

– Ordningsvakter fick lägga ner en stökig gäst och kallar på polisen, säger Malin Pärmborn, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Händelsen inträffade strax före midnatt mot lördagen. Mannen omhändertogs, enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer med mera).

Ingen vakt ska ha skadats fysiskt, enligt polisen.

Skåne

En stickskadad man kom till akuten vid Centralsjukhuset Kristianstad under natten till lördagen.

Det var vid klockan 00.20 som polis skickades till sjukhuset efter uppgiften om att mannen, som är i 25-årsåldern, skulle vara stickskadad.

Polisen uppger att mannen ska ha skadats i en händelse som är familjerelaterad. Under natten kunde en man gripas och senare anhållas misstänkt för försök till mord.

En teknisk undersökning ska göras på brottsplatsen, vilken uppges vara en bostad i norra Kristianstad.

En man som greps i Höllviken på fredagskvällen misstänks ha haft stora mängder öl, vin och sprit som han inte skulle dricka själv.

– Han har innehaft alkoholdrycker i syfte att sälja dem, säger Johan Arnesson, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Det handlar om cirka tio flak öl och cider, några boxar vin och några flaskor sprit, berättar han.

Mannen misstänks för brott mot alkohollagen samt stöld alternativt häleri. Han anhölls senare.

Sverige

En man i 80-årsåldern gav sig ut på en cykeltur på fredagsförmiddagen. När han sent på kvällen inte kommit tillbaka hem till Storvreta strax norr om Uppsala kontaktade sonen polisen.

– Vi ringde mannen flera gånger och han svarade, men han visste inte var han var, säger Torbjörn Karlsson, vakthavande befäl vid polisregion Mitt.

Efter att polisen pejlat mobiltelefonen hittades mannen i Lövstabruk – fågelvägen omkring fem mil från hemmet.

– Han hittades vid en lite mindre väg vid midnatt. Han var vid god vigör och behövde ingen vård. Det var tur att hans telefon fungerade, säger Karlsson. (TT)

En person fördes till sjukhus med okända skador efter en lägenhetsbrand i Sundsvall under kvällen, skriver Sundsvalls Tidning.

Vid 23-tiden var räddningstjänsten klara med släckningsarbetet. Övriga boende i huset evakuerades och kunde inte återvända för natten.

Lägenheten där branden startade är totalförstörd. (TT)

Världen

Minst tre personer rapporteras skadade i ett flyganfall i det krigshärjade Jemen.

Den saudiskledda koalitionen i Jemen har i två räder anfallit försvarsdepartementet i Jemens rebellkontrollerade huvudstad Sanaa, uppger vittnen och rebellkontrollerade medier.

Minst tre civila rapporteras vara skadade, sedan även ett bostadsområde träffats enligt invånare som AFP talat med.

– Jag satt hemma och hörde det första anfallet mot försvarsdepartementet. Alla var rädda. Några minuter senare träffade en annan räd min grannes hus, säger Mohammed Aatif. (TT)