Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

BLEKINGE Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Det har varit en hektisk natt för Blekingepolisen med flera fall av bråk och misshandel och ett inbrott.

Under natten mot söndagen har det varit ganska stökigt i Blekinge, enligt polisen.

– Patrullerna har fått köra fram och tillbaka. Dels för att dämpa, dels för att försöka synas och sen ändå plocka bort orosmomenten, säger Magnus Hansson, inre befäl vid Blekingepolisen.

Bland annat ska det ha varit ett bråk i centrala Ronneby vid midnatt, men när polisen kom till platsen så hade folk skingrat sig.

Enligt polisens uppgifter är det ett gäng som kommit i ihop sig med en person utanför en pizzeria.

– Sen har det uppstått något sort tumult som har har resulterat i två stycken anmälningar, en från vardera håll, säger Magnus Hansson.

Det gäller två fall av misshandel, men inget ska ha behövt föras till sjukhus.

Vid tre-tiden på natten mot söndagen larmades polisen om ett bråk i Hoglands park, Karlskrona. Polisen var snabbt på plats.

–När patrullen kommer dit så har gärningsmannen precis lämnat och det är vittnen kvar på platsen som har avbrutit det hela, säger Magnus Hansson, inre befäl vid Blekingepolisen.

En man i 50-årsåldern ligger på marken och har fått ett jack i pannan och ett igensvullet öga. Han förs med ambulans till sjukhus.

Polisen har skrivit en anmälan om misshandel. Under söndagen ska vitten förhöras om händelsen men i nuläget finns ingen misstänkt eller gripen.

Vid halv fyra på natten mot söndagen larmades räddningstjänst och polis till en adress i Bräkne-Hoby om en brand i ett garage. Till SOS beskriver räddningstjänsten att det är lugnt på platsen.

Uppgifter från plasten säger att det är en dunk spolarvätska som börjat brinna på grund av att någon har svetsat i garaget. Ägaren kunde dock själv släcka branden och ingen är misstänkt för brott.

Två personer är gripna för olika brott i Karlshamn som skedde under lördagskvällen.

Polisen larmades till Ågatan i centrala Karlshamn vid 21.30 på lördagen med anledning av ett bråk.

– Det slutade med att två blev slagna. En fick en kraftig smäll på näsan och den andra blev också slagen i huvudtrakten, säger Magnus Hansson, inre befäl vid Blekingepolisen.

En misstänkt gärningsman är gripen för misshandel. Ambulans var på plats men det är oklart om de två misshandlade följde med för vård.

– I samband med det så hittar patrullerna en person som de misstänker har narkotika på sig.

Personen hade tabletter på sig och grips, misstänkt för narkotikabrott.

Båda gripna är män.

På lördagskvällen anmälde en man till polisen att han blivit utsatt för misshandel i Gullaberg, Karlskrona.

– Han har uppgivit att han blivit misshandlat av tre för honom okända män som har sparkat honom, säger Magnus Hansson, inre befäl vid Blekingepolisen.

Polisen har ingen misstänkt och inte så mycket uppgifter att gå på i ärendet. Mannen ska inte ha några större skador, enligt Magnus Hansson.

Flera personer har också blivit omhändertagna för fylleri i Blekinge under natten.

Ett inbrott har upptäckts i Sölvesborg.

Det är en lägenhet i Falkvik som har haft påhälsning. Polisen säger att det är oklart när inbrottet kan ha skett då den som bor i boende har varit borta en tid.

Någon eller några ska ha tagit sig in i bostaden genom en balkong. Det är oklart vad som har stulits och en teknisk undersökning kommer göras på platsen.

SVERIGE

En 33-årig man har förts med ambulanshelikopter till sjukhus efter att ha blivit knivskuren i Töreboda, rapporterar Mariestads-Tidningen.

Larmet kom strax före midnatt.

– Det är en man som har fått skador i kroppen av något vasst föremål. Vi kunde gripa en man i närområdet odramatiskt, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till TT.

Brottet ska ha skett utomhus, och en plats spärrades av för teknisk undersökning.

Den skadade mannen vårdas på Skaraborgs sjukhus. Skadorna bedöms inte som livshotande. Den gripne mannen anhölls under natten. Han är misstänkt för försök till mord. (TT)

En person i 40-årsåldern har skadats av ett stickvapen på ett behandlingshem i närheten av Katrineholm.

En man i 30-årsåldern har gripits, misstänkt för mordförsök, skriver polisen på sin sajt.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, och offret har förts till sjukhus med allvarliga skador. (TT)

VÄRLDEN

Sju gruvarbetare har omkommit och tre andra har skadats i en kolgruva i området Chongqing i sydvästra Kina, rapporterar statliga nyhetsbyrån Nya Kina.

Olyckan inträffade på lördagen då en container lossnade och rasade ned i gruvschaktet.

De skadade fördes till sjukhus efter olyckan, som kommer att utredas.

Gruvolyckor med dödlig utgång är vanliga i Kina. 21 gruvarbetare omkom i en olycka i östra Kina i oktober. I december 2016 omkom sammanlagt 59 människor i explosioner i två kolgruvor i Inre Mongoliet och i provinsen Heilongjiang. (TT)

Fyra människor befaras döda efter att en räddningshelikopter kraschat i ett bergigt område nära staden Porto i Portugal.

Två piloter, en sjuksköterska och en läkare fanns ombord enligt public service-kanalen RTP och tidningen Correio da Manhã. Runt 200 räddningsarbetare söker efter helikoptern, enligt räddningstjänsten.

Helikoptern kraschade i dåligt väder vid klockan 18.30 på lördagen efter att ha släppt av en patient på ett sjukhus i Porto. (TT)

SPORT

Rasmus Dahlin gjorde mål och noterades för två assist när Buffalo mötte Washington i en jämn match i NHL-ishockeyn, som fick avgöras på straffar. Det är första gången som rookien gör tre poäng i den nordamerikanska proffsligan.

Stjärnrookien Dahlin har haft en fin start på NHL-karriären. Under natten mot söndagen kom säsongens tredje mål, när han i tredje perioden plockade upp en retur från målvakten Pheonix Copley i numerärt överläge.

– Jag bara sköt och den gick under klubbhandsken, säger Dahlin efter matchen. (TT)