Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens nyhetsrubriker lokalt, nationellt och internationellt.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Här har det varit en lugn natt, rapporterar polisen.

Annons

Sverige

I 255 av 290 kommuner råder bostadsbrist. Trots detta kommer fyra av tio kommunala bostadsbolag inte att bygga klart några lägenheter under 2018, visar Dagens Samhälles kartläggning.

Värst är läget i tättbefolkade områden. Av de tio största bolagen i Dagens Samhälles undersökning som inte räknar med att färdigställa några bostäder i år, är samtliga verksamma i kommuner med bostadsbrist.

Stora allmännyttiga bostadsbolag som har flest inflyttningsklara bostäder under 2018 finns i Malmö, Uppsala, Stockholm, Lund, Halmstad, Göteborg, Haninge och Växjö. (TT)

En pappa i en kommun i Västsverige har anhållits misstänkt för att på något sätt ha orsakat sitt fyraåriga barns död, skriver Bohusläningen.

Mannen har tidigare varit häktad, men släpptes senare medan utredningen fortsatte. Han är misstänkt för grovt vållande till annans död. Ytterligare en person, en annan man, är också anhållen för samma brott.

Barnet avled i maj i år. Efter jul- och nyårshelgerna fick utredarna svar på provtagningar gjorda på barnet. Pappan kallades till förhör, och anhölls i veckan. Han nekar till brott. (TT)

Världen

Wikileaksgrundaren Julian Assange uppges enligt flera ecuadorianska medier fått medborgarskap i Ecuador. Nu har även Sveriges Radio Ekot hittat uppgiften om medborgarskap, via skatteverkets register i landet. Han ska ha fått medborgarskapet strax före jul, enligt källor till tidningen El Universo.

Samtidigt meddelar Storbritannien att landet har avslagit en förfrågan från Ecuador om att bevilja Assange diplomatisk status.

Annons

Assange blev vid ett Sverigebesök i augusti 2010 misstänkt för sexualbrott mot två kvinnor. Assange häktades i november 2010 i sin frånvaro. Efter diverse rättsliga turer sökte han sig till Ecuadors ambassad i London 2012 och beviljades där asyl. Sedan dess har Assange befunnit sig inne på ambassaden trots beskedet i maj förra året att Sverige lägger ned brottsutredningen.

Brittisk polis har sagt att Wikileaksgrundaren ändå kommer att gripas om han lämnar ambassadområdet för att han bröt mot villkoren för sin borgen när han tog sin tillflykt till ambassaden. (TT)

Ytterligare två människor har hittats döda efter jordskredet i samhället Montecito nordväst om Los Angeles i USA, där nu minst 17 personer bekräftats ha omkommit.

Räddningsarbetare med hundar arbetar med att gräva sig igenom leran i sökandet efter 13 människor som fortfarande saknas. Leran når på många ställen midjehöjd.

Jordskredet utlöstes av häftiga regn under tisdagen och har förstört runt 100 bostäder. 25 människor rapporteras ha skadats. (TT)

Fredrik TanoSkicka e-post
KB/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons