Nyheter

Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna i Karlskrona omhändertogs efter att ha bråkat med serveringspersonal samt två poliser.

Vid 01-snåret ska polis ha kallats till en nöjesställe i Karlskrona sedan en kvinna ska ha slagit mot en personal.

– Hon fångades in av vakter och när polisen tog över slogs hon även lite med två poliser, säger Thomas Boking, inre befäl hos polisen i Karlskrona.

Kvinnan omhändertogs enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Hon misstänks för två fall av våld mot tjänsteman och ett fall av misshandel.

Skåne

En kvinna misstänks för en grov misshandel i Skurup, där en man ska ha blivit knivstucken.

Sverige

Allt fler turistbyråer stänger. I stället satsar kommuner på närvaro på nätet och i sociala medier, och på tillfälliga informatörer vid högsäsong, rapporterar SR Ekot.

I Uppsala stänger turistbyrån vid årsskiftet. Där har antalet fysiska besök minskat stadigt. Många andra kommuner har sett en liknande utveckling.

Sedan 2015 har antalet bemannade turistbyråer minskat med en sjättedel, visar siffror från branschorganisationen Visita enligt Ekot. (TT)

En tvååring i Falkenberg trädde en toalettring över kroppen och kunde inte komma loss.

Mamman försökte med olja och alla möjliga knep att få loss det lilla barnet. Till slut fann hon ingen annan lösning än att larma räddningstjänsten, rapporterar SR P4 Halland.

Tvååringen hjälptes loss med en plåtsax, och klarade sig utan skador. Både barnet och kvinnan var lättade när räddningstjänsten klarat av sitt uppdrag, berättar Andreas Karlsson. (TT)

 

Världen

Uppemot 500 personer fick under natten lämna två nattklubbar i danska Varde efter en tårgasattack. Ambulanser skickades ut, men ingen skadades allvarligt.

– Det är en jobbig upplevelse att bli utsatt för tårgas, men smärtan försvinner av sig själv när man fått frisk luft, säger polisbefäl Erik Lindholdt.

Polisen vet vem gärningsmannen är, men han är inte gripen. Tårgasen släpptes ut på en av klubbarna och spreds till den andra som ligger bredvid. (TT)

En brand på ett hotell i Georgien har krävt 11 dödsoffer, enligt landets inrikesminister. Dessutom har 19 personer skadats.

Branden startade sent på fredagskvällen på hotellet Leogrand och spred sig snabbt i den 22 våningar höga byggnaden. 16 brandbilar med 100 brandmän skickades ut för att bekämpa lågorna.

Hotellet ligger i staden Batumi vid Svarta havet, omkring 36 mil från huvudstaden Tbilisi. (TT)