Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens huvudrubriker: Lokalt och i omvärlden.
Publicerad 24 september 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Två husvagnar eldhärjades under natten på en parkering i Olofström.

Annons

– De var inte övertända, men jag vet inte exakt hur stora skadorna hann bli, säger Simon Älgne, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten.

Det första befälet på plats lyckades få ner lågorna med hjälp av en pulversläckare för vardera husvagn och räddningstjänsten arbetade sedan med att säkerställa att bränderna var helt släckta.

Brandorsaken var till en början okänd.

Inga människor ska ha befunnit sig i, eller i närheten av husvagnarna.

Tidigare på lördagskvällen åkte räddningstjänsten ut på ett larm om rökutveckling i en villa i Karlshamn.

Enligt SOS:s uppgifter var det en köksfläkt som började brinna, vilket gjorde att rök spred sig på villans övervåning.

Under natten fanns inga uppgifter om eventuella personskador.

En man har anhållits misstänkt för misshandel i Karlskrona.

Annons

Polisen uppger att det rör sig om ett relationsärende och ville under den tidiga morgonen inte gå närmare in på ärendet.

I övrigt uppges natten ha varit lugn.

– Det har varit lugnt på stan. Vi har fått in en för fylleri som också misstänks ha stökat med vakterna på Statt i Karlskrona, säger Jessica Mårtensson, inre befäl vid Karlskronapolisen.

Skåne

Polisen uppger att natten i länet överlag varit lugnt. Det finns inga större händelser som sticker ut.

Sverige

En man är allvarligt skadad efter att en bil voltat på länsväg 215 sydväst om Norrköping, strax efter midnatt.

Annons

– Det var en polispatrull som skulle kontrollera ett fordon men det valde i stället att avvika och körde av vägen. I bilen färdades två män misstänkta för drograttfylleri och andra trafikbrott, säger Anneli Johnsson Hammo, vakthavande befäl vid polisregion Öst, till TT.

Båda männen, som är i 25-årsåldern, är förda till sjukhus med ambulans.

– En av dem är bedömd som allvarligt skadad men inte livshotande enligt ambulansens bedömning, säger Anneli Johnsson Hammo.

Det är oklart varför polispatrullen försökte stoppa bilen till att börja med. (TT)

En man i Eskilstuna som kom körande på sin moped stoppades av åtta personer. Han hotades med ett pistolliknande föremål och tvingades kliva av från fordonet, skriver polisen.

Gärningsmännen försvann från platsen med mopeden.

Polisen rubricerar händelsen som rån. Ingen misstänkt har gripits. (TT)

Världen

Annons

Sex personer tros ha skadats då en grupp män sprejat dem med något slags ämne i flera attacker i närheten av ett köpcentrum i Stratford i östra London, uppger polisen. En man har gripits i utredningen.

"Ett antal personer har rapporterats skadade vid olika platser – troligen sex personer. Vi inväntar ytterligare detaljer", skriver polisen i ett uttalande.

Händelsen är sannolikt inte terrorrelaterad, enligt polisen.

Antalen frätattacker har ökat i Storbritannien de senaste åren, i samband med rån och gängrelaterat våld. Regeringen lovade i juli att se över hårdare straff för människor som angriper andra med frätande ämnen. (TT)

Ordningen i området Rocinha, Brasiliens största kåkstad, är återställd efter att hundratals soldater och poliser satts in på fredagen för att möta tungt beväpnade narkotikagäng som skjutit vilt omkring sig.

Fem misstänkta har gripits och en mängd halvautomatiska vapen har beslagtagits, meddelar polisen.

Skottlossning rapporterades fortfarande tidigt på lördagen i området för sjunde dagen i rad, men enligt myndigheterna är krisen under kontroll. (TT)

Irak ber om hjälp för att bygga en kärnkraftsreaktor, mer än 25 år efter att de reaktorer landet hade under Saddam Husseins tid förstördes.

Annons

– Irak ber om hjälp från kärnkraftsländer för att bygga en kärnkraftsreaktor för fredliga syften, i enlighet med ickespridningsfördraget, säger utrikesminister Ibrahim al-Jaafari.

Irak hade tidigare tre kärnreaktorer. En förstördes i en israelisk lufträd 1981 och de andra av USA 1990. (TT)

Per LidholmSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons