Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Här är det lättast att få jobb

Sysselsättningen kan komma att bromsas upp, konstaterar Arbetsförmedlingen i en ny prognos. Men det är fortsatt gott jobbläge i länet. Här är de hetast yrkena för 2018.
Blekinge • Publicerad 8 februari 2018
Kockyrket är ett av många heta i Blekinge 2018.
Kockyrket är ett av många heta i Blekinge 2018.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Allra hetast på arbetsmarknaden i länet är kockar, byggarbetare, ingenjörer och IT-specialister, liksom högskoleutbildade inom skolan och vården.

Arbetsförmedlingens senaste prognos visar en fortsatt stark arbetsmarknad i Blekinge län inom många branscher. Det gäller exempelvis restauranger, IT-konsulter, byggbranschen, varvsindustrin samt för- och grundskolan, där 460 nya jobb i länet väntas under 2018.

Annons

– Vi ser goda jobbmöjligheter inom i stort sett samtliga delar av arbetsmarknaden i länet, men det gäller att ha rätt yrkesutbildning och erfarenhet. Till exempel behövs kockar till turismnäringen, svetsare till industrin, elektriker för underhåll och fritidspedagoger till barnen, säger Victor Tanaka, analytiker på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

Vill man ha jobb direkt efter gymnasiet lyfts yrkesutbildning för att till exempel bli kock, elektriker, plåtslagare, undersköterska, mekaniker eller bagare fram.

På högskolenivå är det lättast att få jobb i år i Blekinge län för sjuksköterskor, psykologer, för- och grundskollärare, mjukvaru- och systemutvecklare samt ingenjörer.

Det är dock svårare att få jobb i länet för kassapersonal och säljare inom detaljhandeln, liksom även ekonomiassistenter, banktjänstemän och truckförare.

Jens OlanderSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons