Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Här är BLT:s nya bostadssatsning

Bevakningen av bostadsmarknaden får nu en rejäl uppfräschning i BLT.
Både i tidningen och på webben kommer det nu bli enklare att se de senaste affärerna.
Blekinge • Publicerad 8 oktober 2018 • Uppdaterad 9 oktober 2018
En av de mest lästa sidorna i BLT är sidan med lagfarter. Nu får sidan en uppfräschning, både på BLT.se och i papperstidningen.
En av de mest lästa sidorna i BLT är sidan med lagfarter. Nu får sidan en uppfräschning, både på BLT.se och i papperstidningen.Foto: Charlotta Bäckström

Husaffärer är något som under en lång tid har fascinerat oss människor och många är nyfikna på hur mycket grannen fick för sitt hus.

Varje vecka listar Blekinge Läns Tidning de senaste fastighetsaffärerna där du bor, kommun för kommun. Men från och med nu kommer det inte se ut som vanligt på sidan med fastighetsaffärer.

Annons

– Det är ett material som vi vet är efterfrågat och då vill vi göra det mer attraktivt och överskådligt både på webben och i papperstidningen, säger BLT:s chefredaktör Mimmi Karlsson-Bernfalk.

Texterna kommer att skrivas av en robot som är en mjukvara – ett dataprogram – som kan producera texter utifrån data, i det här fallet information från Lantmäteriet.

– Fastighetsaffärerna är väldigt populär läsning bland våra läsare, säger Annelie Henrysson, printchef. Det kan vi se när vi mäter läsningen i vår e-tidning, sidan med fastighetsaffärer är bland de mest lästa varje vecka.

Fastighetsaffärerna är även omtyckta på BLT.se.

– Vi vet att lagfarterna har varit väldigt lästa på vår hemsida. Det här blir ett sätt att presentera dem på ett snyggare och mer lättillgängligt sätt, säger Tobias Fabbeke, digitalchef på BLT.

Vill man dessutom ha information om bostadsförsäljningar inom ett specifikt område så blir det nu möjligt i vår app.

– I vår app MinBLT kan man dessutom få pushnotiser när en bostad sålts i det område som man har valt att följa, säger Fabbeke.

Samuel AbrahamssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons