Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Trodde att han körde cement – greps som storsmugglare

Enligt mannen skulle det finnas cement i lastbilen. I stället fanns där 14 370 liter öl och 604 liter sprit till ett marknadsvärde av närmare 300 000 kronor.
Karlskrona • Publicerad 8 november 2017

Den 47-årige mannen uppger i polisförhör att han kom i kontakt med en lastbilschaufför på en bensinmack i norra delarna av Polen och att 47-åringen då frågade om det fanns några jobb åt honom. Lastbilschauffören ringde en kontakt som erbjöd 47-åringen 200 euro om han körde en lastbil till Norge.

Det skrevs inga kontrakt och 47-åringen menar att allt gick väldigt snabbt från att han fick nycklarna till lastbilen till att han kört ombord på färjan som skulle ta honom till Karlskrona.

Annons

47-åringen uppger till polisen att han fått höra att det var cement i lasten men när han tidigt i oktober körde i land på Verkö utanför Karlskrona fattade tulltjänstemännen misstankar och kallade in honom till en kontroll.

I lastbilens lastutrymme fanns det flera pallar med öl och sprit till ett marknadsvärde av närmare 300 000 kronor.

Mannen förnekar allt i förhör och säger att han inte minns om han har varit i Sverige tidigare. Detta trots att polisen har kunnat se att mannen har bokat resor till Sverige vid fem tillfällen innan han åkte fast i början av oktober.

47-åringen skyller sitt dåliga minne på att han nyligen slog i huvudet i samband med ett fall.

Han åtalas nu misstänkt för grov smuggling.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons