Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Genombrott i sökandet efter Leela

Ett genombrott har gjorts i sökandet efter den bortsprungna VM-hunden Leela. Under natten mot fredagen filmades hunden i en trädgård i utkanten av Åhus. Boende i närheten uppmanas hålla utkik, men också att inte ropa på eller försöka fånga in henne.
Kristianstad • Publicerad 17 november 2018
Bild från tidigare sökning efter försvunna sheltien Leela.
Bild från tidigare sökning efter försvunna sheltien Leela.Foto: Lasse Ottosson

På fredagen lades ett kort och koncist meddelande ut på sociala medier angående sökandet efter Leela: ”Vi har ett genombrott! Uppdatering följer!”

Under natten mot lördagen berättades det att en privatperson hört av sig tidigt på fredagsmorgonen då dennes övervakningskamera fångat ett djur på film i trädgården. Det såg ut som att det kunde vara en hund.

Annons

Trädgården ligger i utkanten av Åhus.

ID-hundar var på adressen under fredagen och bekräftade att det var Leela som rört sig på tomten och åtgärder ha satts in i förhoppning att kunna fånga in henne så snart som möjligt.

”Det har varit en känslosam dag. I samtal med Leelas ägare var det fantastiskt att höra glädjen i deras röster när de med egna ögon kunde se att Leela lever och verkar vara i god form”, står det i inlägget.

Leela är en Shetland Sheepdog från Colombia som kom till Kristianstad för att delta i Agility-VM. Hon försvann efter att ha blivit skrämd under en promenad den 3 oktober. Under sökandets gång har hon setts i såväl norra Skåne, som i Blekinge.

De som rör sig mellan Åhus och Kristianstad uppmanas hålla ögonen öppna. Om någon ser Leela så är det viktigt att inte ropa på henne eller försöka fånga in henne, utan istället kontakta tipstelefonen på 0708 96 93 70.

tisdagen hörde en Åhusbo av sig till Kristianstadsbladet efter att ha sett en Shetland sheepdog-liknande hund på väg till jobbet. Om detta var Leela är dock inte bekräftat.

I söndags var Leelas ägare tvungna att resa tillbaka till sitt hemland.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons