Nyheter

Fotades när han letade efter det gömda knarket

BLEKINGE Artikeln publicerades
Foto: Daniella backlund/SvD/TT

Den 48-årige mannen misstänks ha framställt och sålt en stor mängd amfetamin.

Nu åtalas han, och ytterligare sex personer, i en stor knarkhärva.

Polisen ska, enligt SVT, ha fångat mannen på bild när han letade efter sitt nedgrävda knark.

Totalt sju personer kommer alltså att ställas inför rätta efter att åklagare på fredagen väckt åtal i det stora knarkmålet.

En 48-årig man misstänks för att mellan februari och april ha tillverkat och därefter sålt en stor mängd amfetamin.

Enligt åklagaren har brottet utgjort ett led i en organiserad verksamhet som bedrivits i stor omfattning.

Mannen ska vid sju tillfällen ha överlåtit totalt 400 gram amfetamin i Skåne, Kronoberg och Blekinge. Han ska även ha förvarat drygt ett kilo amfetamin. 48-åringen åtalas även för grovt vapenbrott eftersom han ska ha haft ett avsågat hagelgevär i sin ägo.

Enligt SVT Nyheter Blekinge, som publicerat bilder och film från förundersökningen, så har polisen hittat tre olika knarkgömmor i skogsområden, bland annat i Marieberg i Karlskrona.

SVT rapporterar att polisen, i samband med att en knarkgömma i Skåne tömdes, kunde sätta upp kameror som fångade mannen på bild när han försökte hitta sitt nedgrävda amfetamin.

Mannen är polsk medborgare och åklagaren yrkar på att han, om han döms, efter avtjänat straff ska utvisas från Sverige och förbjudas att återvända under 15 år. Själv förnekar han brott, enligt åtalet.

Två andra män åtalas för narkotikabrott av normalgraden. De misstänks ha sålt amfetamin i samråd med 48-åringen.

De övriga fyra personerna åtalas för att antingen ha köpt, försökt köpa eller haft knark på sig.

Förundersökningen är på över 1 000 sidor. Bland vittnena som ska förhöras i rätten finns flera poliser som antingen spanat eller, med hjälp av specialsökhund, sökt efter knarkgömmor.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.