Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Förslaget: Slå ihop Blekingekommuner

Blekinges fem kommuner bör bli fyra. Det föreslår tankesmedjan Intelligence Watch.
BLEKINGE • Publicerad 29 januari 2018
Så föreslår tankesmedjan att Blekinges kommuner ska se ut.
Så föreslår tankesmedjan att Blekinges kommuner ska se ut.Foto: Intelligence watch

I ett pressmeddelande presenterar man sin nya rapport där Karlshamn föreslås gå ihop med Olofström och Sölvesborg med Bromölla.

Tankesmedjan har genomfört en enkät med ordförande i kommunstyrelser och kommunchefer i södra Sveriges 77 kommuner. 74 procent av de svarande tycker att det behövs färre, men större, kommuner.

Annons

”Det är i synnerhet småkommunerna som behöver slås ihop för att uppnå ekonomiska stordriftsfördelar i administrationen och underlätta kommunernas rekrytering av kompetent personal”, skriver man.

”Karlshamn skulle tillsammans med Olofström få 45 547 invånare på en yta av 878 kvadratkilometer, något större än dagens Ronneby och mindre än dagens Karlskrona. Sölvesborg skulle kunna ingå i kommunen, men då Sölvesborg är tätt förbunden med Bromölla och bara ligger på sex minuters avstånd föreslår vi att Sölvesborg och Bromölla slås ihop till en kommun”, skriver man i rapporten.

Texten uppdateras.

Tobias FabbekeSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons