Nyheter

”För mig är synen på människovärde enkel”

BLEKINGE Artikeln publicerades
Sophia Ahlin, ordförande för Karlskrona pride.
Sophia Ahlin, ordförande för Karlskrona pride.

Sophia Ahlin, ordförande för Karlskrona pride, är ambassadör för #vistårbakom.

”För mig är synen på människovärde enkel. Det finns inga mellanting. Antingen inkluderar vi människor eller så exkluderar vi. Att människor fortfarande år 2019 diskrimineras på grund av kön, hudfärg, sexuell läggning etcetera är ett underkännande av vårt fria samhälle.

Det är dags att på allvar leva upp till den jämlikhet vi så fint pratar om. Därför engagerar jag mig. Jag vill att mina barn ska växa upp i ett samhälle där alla människor har samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter. Ett samhälle där du är fri att vara den du är, ett samhälle fritt från diskriminering.

Social mångfald handlar om att vi alla är olika och ska respekteras därefter. Det är inte mer komplicerat än så. Därför står jag bakom.”

Sophia Ahlin, ordförande för Karlskrona pride

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.