Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Färjebrand på Östersjön under kontroll

En mindre brand bröt ut på en färja med 335 människor, varav 294 passagerare, ombord.
Ingen ska dock ha skadats, och rederiet beskriver händelsen ett motorhaveri med viss rökutveckling.
ÖSTERSJÖN (TT) • Publicerad 2 oktober 2018

– Alla människor ombord är oskadda, det råder ingen panik och det finns inga skadade, säger Eugenijus Valikovas, vid den litauiska flottans räddningscenter till det lokala mediebolaget LRT.

Branden ska ha uppstått i maskinrummet på det tyskbyggda fartyget Regina Seaways.

Annons

Det danska rederiet DFDS tonar ned händelsen, och beskriver den som ett motorhaveri där en explosion i maskinrummet orsakat viss rökutveckling, skriver den danska nyhetsbyrån Ritzau.

Händelsen inträffade på internationellt vatten, men inom den ryska ekonomiska zonen utanför Kaliningrad. Den ryska flottan leder räddningsarbetet, skriver LRF.

En militärhelikopter har skickats till platsen, och ytterligare två helikoptrar står redo, uppger en talesperson för det litauiska flygvapnet.

Färjan var på väg från Kiel i Tyskland till hamnstaden Klaipeda i Litauen, rapporterar Sky news.

Inledningsvis förbereddes evakuering av färjan, men det visade sig senare vara onödigt, uppger DFDS för Ritzau. Om fartyget ska bärgas i hamn eller om den kan ta sig dit via egen maskin är ännu oklart.

Tobias FabbekeSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons