Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

"En helt annan Försvarsmakt”

– Den här studien är ett av många underlag för framtida beslut. Men förslaget skulle innebära en helt annan Försvarsmakt är den vi ser idag, sa Jerry Lindbergh, kommunikationschef på F 17 i Kallinge i fredags.
Ronneby • Publicerad 23 februari 2018

– På kort sikt påverkar det inte vår dagliga verksamhet alls. Skulle det här bli verklighet ställer det krav på större förbandsytor, både här på F 17 och på andra platser. Vi fyller våra ytor idag i stort sett med den verksamhet vi har. Fler plan skulle kräva mer plats. Men också en större kringorganisation. Vi tror säkert att ett kraftigt stärkt Försvar också skulle föra med sig en planering för det här, tillade han.

I Marinen i Karlskrona fanns ingen som var beredd att kommentera utspelet på presskonferensen i fredags.

Annons

– Marinchefen är inställd på att kommunicera det här om några veckor. Vi får återkomma då, sa Michaela Linge, informationschef på 3:e sjöstridsflottiljen i Karlskrona.

Ubåtsflottiljens chef, kommendör Mats Agnéus, också han placerad i Karlskrona, hade några veckor tidigare uttalat sig i Officerstidningen.

Han uttryckte ett önskemål om att behöva sex eller sju ubåtar för att kunna lösa uppgiften perfekt. Vid tillfället hade han två ubåtar eftersom HMS Gotland och HMS Uppland låg på varv för att genomgå moderniseringar. ”Det tar längre tid att hålla fyra besättningar övade än om de hade varsin båt. Verksamheten blir också mer sårbar om något skulle gå sönder”.

Mats BlennowSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons