Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Efter tre år - nu vill regionen köpa egen lagerbyggnad

Efter att ha misslyckats med att hyra ny lagerlokal till sjukhuset vill regionen istället köpa en lagerlokal. Under onsdagen ska man rösta om beslutet.
Blekinge • Publicerad 20 november 2019

Det har gått tre år sedan Region Blekinge bestämde sig för att utöka sjukhusets lagerverksamhet då det nuvarande lagret är för litet. Den tiden har kantats av misslyckade upphandlingar och skadestånd på miljoner kronor. Nu vill regionen pröva en ny lösning: man ska köpa en egen lagerbyggnad, det berättar SVT Blekinge.

– Vi hade behövt ett nytt lager, helst imorgon. Vi kan inte ge den servicen vi skulle kunna ge till sjukhusen på grund av trångboddheten. Det är för många produkter på för liten yta, säger Magnus Jonsson, avdelningschef på materialdepån till SVT Blekinge.

Annons

Ärendet kommer lyftas i regionstyrelsen under onsdagen, röstas det igenom kommer ett nytt upphandlingsförfarande att ta vid.

– Vi provar alla möjligheter för att hitta en lämplig lokal, och nu är det egentligen bara ett köp som är kvar. Vi har försökt hyra två gånger och vi har inte lyckats få ihop det på något vis, säger Lars Karlsson (C), regionråd till SVT Blekinge.

Jesper VighagenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons