Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Drabbade av lyxbedragaren vädjar till banker – vill frysa lån

Brott • Publicerad 21 december 2017

Personer som råkat ut för en misstänkt bedragare sitter med miljonskulder och vädjar till banker om att frysa lån och räntebetalningar i väntan på rättegång, rapporterar SVT Nyheter Jönköping , som talat med några drabbade barnfamiljer.

– Jag och min sambo har tagit lån på sammanlagt 4,5 miljoner vilket just nu kostar oss 42 000 kronor i månaden och det ska vi betala i 20-25 år om vi inte lyckas få tillbaka några pengar, säger en trebarnsfar till SVT.

Annons

Den 29-årige misstänkte mannen från Blekinge, som förnekar brott, sitter frihetsberövad i Marocko. Han är omhäktad i sin frånvaro misstänkt för 98 grova bedrägerier, fem fall av olaga hot, grovt penningtvättbrott, narkotikabrott och övergrepp i rättssak.

Två banker eller kreditinstitut har enligt den misstänkte mannens advokat gått med på att frysa lån, men ett tiotal banker har inte gått med på det, enligt SVT Nyheter Jönköping. Advokaten säger att det pågår förhandlingar för att få klienten utlämnad (TT)

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons