Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dömd skickade över 700 sms på en dag

En man ringde flera hundra gånger och skickade drygt 900 sms till en kvinna. Nu döms han för olaga förföljelse, rapporterar Nerikes Allehanda.
Brott • Publicerad 18 december 2017
Foto: Alexander Larsson Vierth/TT

Kvinnan arbetade där mannen bodde, men det var först när hon slutat som de otaliga meddelandena och påringningarna började.

Enligt domen skickade han en dag 796 sms till henne. Under några dagar ringde han 200 gånger. Kvinnan bad honom sluta och hotade med att kontakta polisen.

Mannen var intresserad av kvinnan och säger att han trodde att hon kände likadant. Han sade under rättegången i Örebro tingsrätt att han lider av tvångssyndrom och inte har kunnat sluta. Nu döms han för olaga förföljelse till skyddstillsyn med krav på vård, behandling och drogtester. Han ska även betala skadestånd till kvinnan på 22 400 kronor.

KB/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons