Nyheter

”Det gör mig extra engagerad i just HBTQ-frågan”

BLEKINGE Artikeln publicerades
Oskar Sternulf.
Oskar Sternulf.

Oskar Sternulf, kulturentreprenör, är ambassadör för #vistårbakom.

”Sedan 2016 har jag spelat min egenskrivna föreställning, tillika HBTQ-monolog, ”Komma ut”. Den har spelats från Karlskrona i söder till Kiruna i norr och hade i maj 2019 framförts över 410 (!) gånger.

Under hela den här resan har jag fått träffa så otroligt många härliga, modiga och fina barn, ungdomar och ibland även vuxna, som har valt att berätta sin sexuella läggning för mig.

Det känns väldigt hedersamt och kan jag hjälpa en person vid varje uppträdande att ta steget att komma ut ur garderoben glädjer det mig oerhört mycket och gör mig extra engagerad i just HBTQ-frågan.”

Följ Oskars resa: @sternulf.se

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.