Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

”Det är viktigt att vi alla tar ansvar”

Ulrika Bodin, verksamhetsansvarig på Kvinnojouren i Karlskrona, är vår andra ambassadör.
BLEKINGE • Publicerad 5 mars 2019 • Uppdaterad 7 mars 2019
Ulrika Bodin, verksamhetsansvarig på Kvinnojouren i Karlskrona.
Ulrika Bodin, verksamhetsansvarig på Kvinnojouren i Karlskrona.Foto: Louisa Håkansson

”Sverige är ett av världens minst ojämställda länder. Ändå är mäns våld mot kvinnor ett av Sveriges största samhällsproblem.

Det bästa med mitt arbete är att jag kan vara med och påverka, stötta, skydda, förebygga och göra skillnad för de som behöver det allra mest. Jag är stolt över att göra kvinnors och barns röster hörda och över att vara delaktig i kvinnojoursrörelsens opinionsarbete med att stärka barns och kvinnors rättigheter.

Annons

Men mäns våld är inte en isolerad fråga och det är viktigt att vi alla tar ansvar, visar medmänsklighet och civilkurage för att tillsammans verka för ett jämställt samhälle fritt från våld.

Det är dags att stoppa mäns våld mot kvinnor och barn. Att agera mot den tystnadskultur som råder, synliggöra skadliga samhällsstrukturer och se till så att alla människor har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter!”

Ulrika Bodin

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons