Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

”Det är lite som om att OS arrangerades av Blekinge”

Vinter-OS pågår för fullt i Pyeongchang i Sydkorea.
En som är på plats är den välkände tv-profilen Patrick Ekwall som nu jämför spelen med att de skulle hållas i Blekinge.
Blekinge • Publicerad 11 februari 2018

I fredags började vinter-OS och Sverige fick en bra start när Charlotte Kalla tog hem det första svenska guldet redan på lördagen.

Det är Discovery som sänder de olympiska spelen i år via bland annat Kanal 5 och Eurosport. En som jobbar för företaget numera är Patrick Ekwall, tidigare på TV4.

Annons

På Eurosports hemsida har han en en blogg och där har skrivit hur det är att hitta till alla ställen runt om i Pyeongchang som snarare är ett län än en stad.

”OS går uppenbarligen Pyeongchang men Pyeongchang finns inte. Åtminstone inte som stad. Jag trodde faktiskt först att vi bodde i PyeongChang (som på svenska ska bli Pyeongchang) och det gör vi kanske, men ändå inte. Vi bor i Alpensia.”

Han kommer sedan fram till att Pyeongchang snarare är som ett län och jämför det med Blekinge.

”För Pyeongchang finns inte. Eller det finns såklart, men det är inte en stad. Pyeongchang är snarare ett län och hela OS är utspritt över väldigt stora delar av länet. Det är också därför det är lite svårt att fånga en OS-känsla i Pyeongchang för den är väldigt splittrad och den finns inte dedikerad till en stad eller till en citykärna, skriver Ekwall och fortsätter:

”Det är lite som om att OS arrangerades av Blekinge, med hockeyn i Karlskrona, alpint i Karlshamn, bob och rodel i Asarum, curling i Saxemara, skicross vid en kulle bakom Chippens sommarresidens i Hällevik och mediacenter på Hanöhus. The Olympic Games in Blekinge! Och smått förvirrade utsända journalistkollegor hade irrat omkring på gatorna i Sölvesborg och undrat var fan de kan hitta ”Blekinge”.

Samuel AbrahamssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons