Nyheter

Dessa kommuner ska ta emot nyanlända

Blekinge ,

Karlskrona och Sölvesborg föreslås ta emot nyanlända nästa år. Samtidigt vill Sölvesborg utmana bosättningslagen.

Foto: BO AKESSON

P4 Blekinge rapporterar att Sölvesborgs- och Karlskrona kommun föreslås ta emot nyanlända nästa år. 16 personer föreslås ta emots av Sölvesborg och 28 av Karlskrona.

Det är Länsstyrelsen i Blekinge som presenterat förslaget efter att det från statligt håll beslutats att länet ska ta emot 44 nyanlända.

Samtidigt vill Samstyret i Sölvesborg utmana bosättningslagen för att i framtiden kunna tacka nej till nyanlända flyktingar.

– Den spontana tanken är att det är tvingande, det är ingenting vi har kommit överens om, säger Sverigedemokraten och kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg, Louise Erixon till P4 Blekinge.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.