Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

De har kört upp flest gånger i länet

1 200 personer har kört upp minst 15 gånger under sen 2013. Det visar en statistik från Trafikverket. I Blekinge har en person kört upp 17 gånger sen 2016 utan att få godkänt.
Blekinge • Publicerad 22 oktober 2019
Foto: Bertil Ericson / TT

Nyhetsbyrån Siren har gjort en kartläggning av de personer som kört upp flest gånger i Sverige. Blekinge representeras i kartläggningen av tre personer som kört upp över tio gånger under två till tre år.

Den som kört upp mest är en person på 37 år som kört upp 17 gånger mellan 2016 och 2018 och fortfarande inte blivit godkänd. Två andra personer, en på 37 år och en på 42 år har kört upp 15 gånger, bägge är numera godkända.

Annons

För hela Sverige är det en 45-åring från Sollentuna som kört upp flest gånger. Efter 50 uppkörningar under två års tid klarade personen till sist sin uppkörning. Färsk statistik från Trafikverket visar att sedan 2013 har drygt 1 200 personer runtom i landet kört upp minst 15 gånger.

– Vi försöker säga att man ska hushålla med sina provtillfällen, så att man verkligen tränar mellan gångerna och satsar på utbildning istället för omprov. Vi ser ibland att man kommer tillbaka för tidigt för att genomföra prov, och det finns inget som hindrar det om det finns lediga tider, säger Kristina Hagberg.

Foto: Siren
Jesper VighagenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons