Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Blekingesjukhuset bäst på ekologisk mat

Blekinge • Publicerad 5 december 2019
Foto: Claudio Bresciani / TT

Region Blekinge är numera den första regionen i hela Sverige som blivit KRAV-certifierad på nivå två. Det betyder att Blekingesjukhusets kök och restauranger nu serverar mat lagad från minst 50 procent godkända livsmedel enligt KRAV:s regler.

– Det känns jätteroligt att vi har blivit KRAV-certifierade på nivå två. Region Blekinge har ett stort ansvar eftersom vi serverar stora mängder mat till patienter, besökare och personal. Det är viktigt för oss att den mat vi serverar kommer från råvaror som är hållbart producerade och av god kvalitet, säger Catrin Karlsson, avdelningschef för kök och restaurang i Karlshamn i ett pressmeddelande.

Region Blekinge har länge varit KRAV-certifierade på nivå ett. För att nå nivå två har man tillsammans med upphandlare sett över alla livsmedelsavtal och tydliggjort miljö- och hållbarhetskrav gentemot leverantörer.

Jesper VighagenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons